Apple, 2021’de kendi işlemcisi ile Mac üretecek

Share

Teknoloji devi Apple’ın, sızan haberlere göre kendi işlemcisini kullanacağı Mac, 2021 yılında piyasaya sürülecek.

Bloomberg’in haberine göre Apple’ın Mac bilgisayarlarda kullanacağı işlemci sekiz yüksek performanslı çekirdek ve en az dört enerji tasarruflu çekirdek barındıracak. Ayrıca şirketin toplamda on iki çekirdeğe sahip bu işlemcinin diğer sürümlerini geliştirdiği de düşünülüyor. Ayrıca ARM mimarisine sahip 12 çekirdekli bu işlemcinin, şu anda en son Apple iPhone ve iPad modellerinde kullanılan A13 işlemciden “çok daha hızlı” olacağı ifade edilmiş.

Apple, Intel’e bağlı olmak istemiyor

Bloomberg, ARM işlemcili ilk cihazın yeni giriş seviyesi MacBook modeli olacağını öngörüyor. Ayrıca ikinci nesil yongaların zaten planlama aşamasında olduğu ve “A15” kod adı altında iPhone 2021 modellerinin işlemcisini temel aldığı düşünülüyor.

Performansı ve verimliliği artırmanın yanı sıra, Intel yongalarını bırakmak, Apple’ın Mac cihazlarının zamanlamasını daha iyi kontrol etme planının bir parçası olduğu söylenebilir. Zira son yıllarda Intel’in yol haritasını değiştirmesi, Apple’ın Macbook serisini gerektiği kadar hızlı bir şekilde güncellemesini engellemişti.

https://www.donanimhaber.com/apple-kendi-islemcisi-ile-uretecegi-mac-i-2021-de-piyasaya-surecek--121092

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...