Fahrettin Koca: Türkiye’nin Wuhan’ı İstanbul

Share

Kasım 2019’da Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan corona virüsü, tüm dünya ile birlikte ülkemizde de görülmeye başlandı. Şu sıralar sosyal mesafeye dikkat ederek, corona virüs ile mücadele ediyoruz. Diğer yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaları da dört gözle bekliyoruz. İstanbul ve Wuhan birbirine benziyor mu?

Son olarak, Sabah gazetesinden Okan Müderrisoğlu haberinde, Koca’nın bazı açıklamalarına yer verdi.

Sağlık Bakanı Koca: İstanbul, Türkiye’nin Wuhan’ı oldu
Tüm Türkiye, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına dikkat kesilmiş durumda. Corona virüsü ile ilgili gelen tüm açıklamaları yakından takip ediyor ve sizlere aktarıyoruz. Son olarak çıkan haberde Sağlık Bakanı, İstanbul ve Wuhan’ı karşılaştırdı.

Türkiye’nin Wuhan’ı İstanbul oldu diyen Koca, İstanbul’un Wuhan’dan daha iç içe bir şehir olduğunu ancak salgını İstanbul’da kontrol altına aldıklarını söyledi. Üçer uzmandan oluşan bir ekibin 1.300 araç ile tüm İstanbul’u bulaş zincirinin tespiti için dolaştığını söyleyen Koca, tıbbi dedektif gibi iz sürüldüğünü, bu yöntemin uygulanmaması durumunda salgının kontrol altına alınmasının zor olacağını belirtti. Bunun nedenini ise şöyle açıkladı: “Çünkü ilk gelen hastalar solunum desteğine ihtiyaç duyacak halde idi. Bulaşı zinciri belirlendikçe hastalar erken tanı ile tedaviye alındı ve süreç yönetilebilir düzeyde gelişti”

Koca, Ramazan’ın kritik eşik olduğuna da dikkat çekti. Toplum sağlığı için vatandaşların tokalaşma, kucaklaşma konularına dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

10 Nisan’da ani bir kararla alınan sokağa çıkma yasağı ile ilgili de konuşan Koca, bu tablodan endişe edildiği gibi bir sonucun çıkmadığını söyledi. Süreç, 10 Nisan’daki ani hareketlenmeye karşın kontrol edilebilir düzeyde seyretti.

Son olarak, Türkiye Bağışıklık Haritası üzerinde çalışıldığını söyleyen Sağlık Bakanı, “10 bin örneklem üzerinden, PCR yöntemi ile vatandaşlarımızdan numune alarak, Kovid 19 bağışıklığı gelişenleri, henüz bu hastalığa yakalanmamış olanları yüzde dağılım olarak belirlemeye çalışacağız. Bu veriler de ilerideki kararlarımıza ışık tutacak nitelikte olacak” dedi.

Shiftdelete, Sabah

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...