1-3 Mayıs arası sokağa çıkma kısıtlaması yapılacak

Share

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ” 1 Mayıs ve hafta sonu, sokağa çıkma kısıtlaması planlıyoruz. Bayram sonuna kadar hafta sonu kısıtlaması devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Ramazanın milletimize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Rabb’imden niyaz ediyorum.

Sağlık sistemimiz diğer hizmetlerde de herhangi bir aksamaya meydan vermeden hizmetlerini sürdürmüştür.

Yeni hasta ve ölüm sayısı günden güne azalıyor.

Dünyanın her yerindeki kardeşlerimize sahip çıktık. 40 bine yakın vatandaşımızı ülkemize getirdik 59 ülkeden 25 bin vatandaşımızı daha ülkemize getiriyoruz.

Yurtdışında yaşayıp ağur hastalık geçiren, tedavileri yapılamayan vatandaşlarımızı sahipsiz bırakmadık.

Dün İsveç’e gönderdiğimiz ambulans uçağımız hastamızı getirdi, Ankara’da tedavisi devam ediyor.

55 ülkeye salgınla mücadele amaçlı malzeme desteği verdik. Son olarak ABD’ye maske, yüz koruyucu, siperlik, N95 maske, tulum ve dezenfektandan oluşan tıbbi yardım malzemelerini yarın gönderiyoruz.

Hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyoruz.

Kriz sonrası yeniden yapılanacak dünyada ülkemizin 2023 hedeflerinin ötesinde bir konuma ulaşabileceğine yürekten inanıyorum.

Adliyelerdeki dava, icra, şikayet, itiraz, bildirim süreleriyle ilgili ertelemenin 30 Nisan’da dolan tarihini 15 Haziran’a kadar uzatıyoruz.

NTV

 

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...