Renault Megane’ın sonu geliyor olabilir

Share

Renault tasarım şefine göre, Megane’ın geleceği karanlık.

Megane, her zaman Renault’nun en başarılı modellerinden biri oldu. 1995 yılından beri piyasada olan otomobil, herkese hitap eden gövde stilleriyle sunuldu. Megane, şu anda Avrupa’nın en rekabetçi segmentinde başarılı bir mücadele verse de, piyasadan kalkma tehlikesi ile karşı karşıya. AutoExpress’in haberine göre, Renault yöneticileri Megane’ın satış rakamlarından memnun değil.

2010 yılında 465,732 adetlik satışla zirve noktasına ulaşan Megane’ın satışları o zamandan beri düşüşte. Peki bu durum kısa süre önce makyajlanan modelin ve onun ateşli versiyonu RS’in sonunun geldiği anlamına mı geliyor?

Renault tasarım şefi Laurens van den Acker’e göre, Fransız üretici Megane için harcanan geliştirme maliyetlerini daha verimli girişimlere yatırmayı planlıyor. 2019 yılında 209,845 adet satarak 2010’daki başarısının ancak yarısına ulaşabilen Megane’ın geleceği karanlık görünürken, şirketin önceliği elektrikli araçlara kayıyor.

Acker, “Kaçınılmaz olarak, serimize yeni elektrikli araçlar eklemeye başladığımızda, diğer modellerin bazıları gitmek zorunda kalacak, çünkü bunların hepsini aynı anda geliştirmeyi göze alamayız. Megane gittikçe daralan bir segmentte. Paranızı piyasanın geleceğinin olduğu yere koymalısınız.” diyor.

Kısa süre önce makyajlanan ve bir hibrit versiyona kavuşan Megane’ın durumu toparlamak için belki biraz daha zamanı olabilir. Ancak satış rakamlarında iyileşme olmazsa, elektriklenme süreci sevilen bir modelin daha sonunu getirecek gibi görünüyor.

Motor 1

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...