‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasına harita özelliği geldi

Share

Sağlık Bakanlığı tarafından corona virüsü ile mücadele kapsamında kullanıma sunulan Hayat Eve Sığar uygulaması güncellendi. Merakla beklenen özellik geldi: artık bulunduğunuz konumu değil, her yeri inceleyebiliyorsunuz.

Yeni özellik uygulamaya gelen güncelleme sonrasında hayata geçti. Bu kapsamda ülke geneli için corona virüsü yoğunluk haritasına ulaşmak isteyenlerin App Store ya da Google Play Store üzerinden güncellemesi / yüklemesi yeterli olacak.

Artık Hayat Eve Sığar uygulama ekranında sol altta bulunan kısma dokunarak, istenilen alanda inceleme yapılabiliyor. Sol alttaki simgeye dokunulduğunda harita üzerinde yoğunluk alanları gösteriliyor. Haritada yer alan kırmızı alanlar corona virüs riskinin en yüksek yaşandığı gölgeler, sarı bölge orta riskli bölgesi gösteriyor. Yeşil bölge ise düşük riskli olarak nitelendiriliyor.

Harita üzerinde işaretlenmemiş, renk bulunmayan kısımlar da bulunuyor. Bu da yerleşimin yok denecek kadar az olduğu bölgeleri işaret ediyor. Harita üzerinde inceleme yapıldığında, kalabalık ilçeler ve merkezlerdeki kırmızı alan dikkat çekiyor.

hayat eve sığar

Bununla birlikte “Yakınlarım” kısmına eklediğiniz kişileri de uygulama üzerinden takip edebilme imkanı getirildi. Bununla birlikte uygulamanı sağ üst kısmında bulunan temas durumu kısmından da, sosyal mesafe kuralına uyulup uyulmadı kontrol edilebiliyor.

https://shiftdelete.net/hayat-eve-sigar-uygulamasi-guncellendi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...