MIUI 12 güncellemesi alacak Xiaomi telefonlar belli oldu

Share

Xiaomi MIUI 12 kullanıcı arayüzü: yenilenmiş karanlık mod, gelişmiş gizlilik ve güvenlik araçları, yeni animasyonlar, yeni duvar kağıtları ve çok daha yenilik ile tanıtıldı. Tanıtımdan sonra MIUI 12 güncellemesi alacak telefonlar açıklandı.

Bu arayüz ile kutudan çıkan ilk telefon olan Xiaomi Mi 10 Youth, Android 10 işletim sistemi ile çalışıyor. Ancak, Xiaomi’nin yeni kullanıcı arayüzü Android 11 işletim sistemi ile uyumlu bir şekilde geliştirildiği için entegrasyon kolay olacak.

MIUI arayüzünü kullanan aktif cihazların sayısı, aylık 310 milyon seviyesine ulaşmış durumda. Ek olarak MIUI 12 güncellemesi TÜV Rheinland’ın “Android Sistem Geliştirilmiş Gizlilik Koruma Testini” geçerek bir ilke imza atmış oldu

Yeni animasyon ve hareketlerin yanı sıra süper duvar kağıtları, sistem durumunu daha iyi bir şekilde kullanıcıya aktaran duyusal görsel tasarım ve Karanlık Mod 2.0, Xiaomi’nin yeni arayüzünün dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor.

Güncellemeyi ilk alacak cihazlar (Haziran – 2020)
Xiaomi Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Youth Edition
Xiaomi Mi 9 Pro 5G, Mi 9 Transparent Edition, Mi 9
Redmi K30 Pro Zoom, K30 Pro, K30 5G, K30
Redmi K20 Pro Premium, K20 Pro, K20

İkinci Parti (TBD)
Xiaomi Mi Mix 3, Mi Mix 2s
Xiaomi Mi CC9 Pro, Mi CC9, Mi CC9 Meitu Edition, Mi 9 SE
Xiaomi Mi 8 UD, Mi 8 Transparent Edition, Mi 8
Redmi Note 8 Pro, Redmi Note 7 Pro, Redmi Note 7

Üçüncü Parti (TBD)
Xiaomi Mi CC9E
Xiaomi Mi Note 3
Xiaomi Mi Max 3
Xiaomi Mi 8 Lite, Mi 8 SE
Xiaomi Mi Mix 2
Xiaomi Mi 6X
Redmi Note 8, Redmi 8, Redmi 8A
Redmi 7, Redmi 7A
Redmi 6 Pro, Redmi 6, Redmi 6A
Redmi Note 5
Redmi S2

Bu modeller arasında telefonunuz yoksa hemen endişelenmenize gerek yok. İlk etapta MIUI 12 güncellemesi alacak modeller bu şekilde olsa da ilerleyen zamanlarda bu modellere başka telefonlar da eklenebilir.

https://shiftdelete.net/miui-12-guncellemesi-alacak-xiaomi-telefonlar

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...