Starlink uydu treni Mersin’den göründü

Share

Starlink uydu treni bir kez daha Türkiye üzerinden geçti. SpaceX tarafından uydu interneti sağlanmasıyla gönderilen uydular, görüldüğü her şehirde ilgi üstüne çekmeyi başarıyor. Bu sefer Starlink Mersin semalarında izlendi.

Daha önceden Starlink uydularının parlamasıyla ilgili bir haber ortaya çıkmıştı. Uyduların parlamasıyla ilgili sorulan bir soruya Elon Musk cevap vermiş, merak edilen soruyu yanıtlamıştı.

Starlink, Mersin üzerinde 29.04.2020 saat 20:26 sularında belirmeye başladı. Havanın açık olmasıyla izlenmesi oldukça kolay olan uydular, teleskop ihtiyacı olmadan çıplak gözle izlenebildi. Uyduların kendilerine belirlenmiş olan yörüngede ilerleyişleri devam ediyor.

starlink mersin

5 dakika süren geçiş ilgiyle izlendi. Ayrıca geçiş, çevre il ve ilçelerden de görülebilir haldeydi. Yüksek hızlı internet bağlantısını dünyanın her yerine göndermeyi amaçlayan uydular, İngiltere’de de görüntülenmişti.

Ancak İngiltere’de tepkiler çok daha farklıydı. Türkiye’de de gözlemlenen uydular, orada panik etkisi yaşatmış ve UFO oldukları söylenmişti. Sosyal medya bununla çalkalanmış ancak gerçek sonradan ortaya çıkmıştı. Geçişin dünyanın her bölgesinden görünmesiyle de Starlink ve SpaceX’e merak oluşmuş durumda.

Önümüzdeki günlerde de Starlink uydu treni geçişi, Türkiye’nin belli noktaları üzerinden devam edecek. Uydular gece, hava bulutsuz halde iken rahatlıkla izlenebiliyor. Uydular art arda geçiş yaptığı ve bir treni andırdığı için ilgi çekiyor.

Yer istasyonlarıyla birlikte çalışacak olan uyduların toplam sayısı binlerle ifade edilecek.

https://shiftdelete.net/starlink-uydu-treni-mersin-semalarinda-gorundu

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...