ABD’den çığır açan coronavirüs testi

Share

İngiltere’de yayımlanan Guardian gazetesi, ABD ordusunun koronavirüs taşıyıcılarını bulaşıcı olmadan önce tespit edebilen bir test geliştirdiğini yazdı.

Gazeteye göre bu test, virüsle mücadeleye büyük bir etki yapabilir.

Projenin koordinatörleri, bu test ile birlikte virüs bulaşmış bir kişinin, bulaştığı andan 24 saat sonra tespit edilebileceğini belirtiyor.

Virüsün bulaşıcı hale gelmesi ve vücutta sempton göstermesi ise bundan birkaç gün sonra gerçekleşiyor.

ABD ordusunun Gelişmiş Savunma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından geliştirilen kit, salgından önce kimyasal zehirlenme veya virüslerin tespit edilmesi amacıyla üzerinde çalışılan bir projeydi. Fakat koronavirüs salgınıyla birlikte hızlandırılarak koronavirüse uyarlandı.

Guardian’a konuşan DARPA Biyolojik Teknolojiler Ofisi’nden Dr. Brad Ringeisen, “Bu test dünya çapında bir ihtiyacı karşılıyor” dedi.

Testin ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin acil onayına önümüzdeki hafta sunulması bekleniyor.

Test kitinin onay alıp alamayacağı kesin değil, fakat alırsa Mayıs’ın ikinci yarısında ABD’de dağıtımına başlanacak.

ABD’nin Mayıs ayında günde 100 bin, ileriki süreçte de günde 1 milyon test yapabileceği tahmin ediliyor.

Mevcut sürüntü alma yöntemli testlerin aksine bu test kan yoluyla yapılacak.

BBC

Ferhan Demir

İçinde her daim kıpırdanan editoryal haykırışı Serinletici ile hayata geçiren Ferhan Demir tam bir yabancı dizi tutkunu. Kore dizilerinden anime'lere uzanan bu geniş yelpaze Ferhan için kuşkusuz bir başlangıç noktası ama asla bir son nokta değil. Hayatın teknoloji ve kültür sanat ihtiyacını da yazılarına dökmeye kararlı olan Ferhan, Ankara'da özel bir şirkette ömrünü tüketmekle meşgul...

You may also like...