RTÜK, Designated Survivor’ın bir bölümünü Netflix’ten kaldırttı

Share

Netflix dizilerinden Designated Survivor’a bugün ilginç bir ‘RTÜK darbesi’ geldi. Dizinin Türkiye’yle ilgili sahneler içeren 2. sezon 7. bölümü, RTÜK isteğiyle Netflix’ten kaldırıldı. Diğer tüm bölümler normal bir şekilde izlenebilirken 2. sezon 7. bölüme tıkladığınızda “bu içerik bulunduğunuz bölgede mevcut değildir” ifadesiyle karşılaşılıyor.

Variety’ye konuşan Netflix sözcüsü,”Türk yetkililerin isteğinin ardından, Designated Survivor’ın bir bölümünü yerel kanunlara uymak amacıyla kaldırdık. Karar sadece Türkiye’de geçerli ve söz konusu bölüm dünyanın diğer taraflarında izlenebilecek.” ifadelerini kullandı.

Designated Survivor, ABD’li bir politik gerilim dizisi. Dizide, şans eseri Amerikan başkanlığına yükselen Tom Kirkman isimli bir karakterin hikayesini izliyoruz.

https://www.donanimhaber.com/netflix-rtuk-isteginin-ardindan-designated-survivor-dizisinin-bir-bolumunu-kaldirdi--121327

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...