Xiaomi veri toplama iddialarına yanıt verdi

Share

Forbes tarafından yayımlanan bir raporda Xiaomi gizlilik ihlali ile kendi kullanıcılarını detaylıca takip ettiği öne sürülmüştü. İşte bu iddialar için şirketten resmi bir açıklama geldi, işte o açıklamanın detayları…

Peki iddia neydi ve Xiaomi neye cevap verdi? Forbes’ta yayımlanan raporda, kayıt işlemlerinden sonra elde edilen bilgilerin Alibaba tarafından yönetilen sunuculara gönderildiği aktarılıyordu. Bununla birlikte Forbes, Xiaomi hakkında tarayıcı kayıtlarının incelendiği belirtmişti.

Resmi internet sitesinden bir duyuru yayımlayan şirket, söz konusu duruma da açıklık getirmiş oldu. Şirket yayımladığı duyuruda şu sözlerle giriş yapmış oldu:

“Dün, Xiaomi’nin tarayıcı veri toplama ve depolama sürecimizle ilgili birkaç yanlışlık ve yanlış yorum bulunan gizlilik politikasına ilişkin bir makale yayımlandı. Aşağıda konumumuzu destekleyen yedekleme dokümanları ile önemli açıklamalar sunuyoruz.”

Kısaca süreci anlatan şirket kesinlikle açık şekilde kullanıcı gizliliğini ihlal edecek bir adım atmadıklarının altını çiziyor. Şirket her marka gibi sistem bilgileri, tercihler, kullanıcı arayüzü ve özellik kullanımı, yanıt hızı, performans ve bellek kullanımı gibi detayların kullanıcılardan topladığını aktarıyor.

Bu bilgileri toplamanın kullanıcıların gizliliğini ihlal etmediğini aksine kullanıcı deneyimini geliştirmek adını faydalı olduğunu belirten Xiaomi, kullanıcıların daha iyi deneyimlerle karşılaşması için kişisel olmayan bu verileri topladıklarını aktarıyor.

Xiaomi kullanıcılarının verilerini depoluyor mu?
Söz konusu veri toplama iddialarında kullanıcılar tarayıcıya girildiğinde “Incognito” yani gizli mod ile girilse bile kişinin verilerinin toplandığı aktarılmıştı.

Xiaomi bu süreci şeffaf bir şekilde öyle işlemediğini Mi Account’un direkt açılması halinde tarayıcı verilerinin sunucu içinde saklandığını aktarıyor.

Bu durumda şirket gizli mod açıkken kesinlikle verilerin toplanmadığının da altını çizmiş oluyor. Bu durumu açıklamak adına alınan kodları da gösteren şirket gizlilik sertifikaları ile bu duyuruyu tamamlıyor.

https://shiftdelete.net/xiaomi-veri-toplama-iddialarina-yanit-verdi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...