‘Coronavirus Wuhan’daki laboratuvarda yapıldı’

Share

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 3 milyon 500 binden fazla kişiye bulaşan ve 240 binden fazla kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgını nedeniyle ABD’de bilanço artıyor. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı açıklamada “Koronavirüs Vuhan’daki laboratuvarda yapıldı” ifadelerini kullanırken, “Rahatlıkla söyleyebilirim ki virüsün Vuhan’da bulunan laboratuvardan geldiğine dair çok sayıda kanıt mevcut” dedi.

‘İNSAN YAPIMI’

Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz günlerde dile getirdiği gibi koronavirüsün insan yapımı olduğunu yarasa veya hayvan pazarından kaynaklanmadığını ortaya koyan kanıtlara sahip olduklarını aktardı. Pompeo, “Şu ana kadar birçok uzman bu virüsün insan yapımı olduğunu düşünüyor. Buna inanmamak için hiçbir neden yok” ifadelerini kullandı.

Pompeo, konuşmasının devamında Çin’i salgın konusunda dünyayı bilgilendirmedikleri konusunda suçladı.

MERKEZ ÜSSÜ ABD

ABD’de toplam koronavirüs vaka sayısı 1 milyon 165 bin 953’e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 67 bin 595’e ulaştı. ABD’de koronavirüs salgınının merkez üssü konumunda bulunurken, salgın nedeni ile en fazla can kaybının yaşandığı ülke oldu.

Nayn

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...