Twitter aktif kullanıcı sayısı rekor kırdı

Share

Twitter kullanıcı sayılarını gelir elde edebildiği kullanıcı üzerinden hesap ediyor. Coronavirus salgın döneminde gelir getiren aktif kullanıcı sayısı tüm zamanların rekorunu kırdı.

Yılın ilk çeyrek raporlarına göre Twitter 166 milyon gelir getiren günlük aktif kullanıcıya ulaştı ve tüm zamanların rekorunu kırdı. Yıl bazında yüzde 24 civarında bir artış elde edildi. İnsanların bu dönemde eve kapanmış olması en büyük etken.

Artan kullanıcı sayısı firmanın 808 milyon dolar gelire ulaşmasını sağladı. Beklentilerin üzerine çıkan gelir yüzde 3 büyüme elde etti. Bununla birlikte maliyetlerin artması nedeniyle 8.4 milyon dolar faaliyet zararı oluştu.

Önümüzdeki çeyrek dönemde ise Twitter artışın durmasını bekliyor. Karantina tedbirlerinin dünya çapında hafifletilmesi ve kullanıcıların farklı platformlara yönelme arzusu nedeniyle gelirlerde bir düşüş yaşanabilir.

https://www.donanimhaber.com/twitter-salgin-doneminde-rekor-kullaniciya-ulasti--121363

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...