Genç ve yaşlılara kısmi sokağa çıkma izni verildi

Share

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında normalleşme planını duyurken, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara kısmi olarak sokağa çıkma izni verileceğini açıkladı. 7 ildeki seyahat kısıtlamasının da kaldırıldığını belirten Erdoğan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sınavları’nın ise haziran ayında düzenleneceğini duyurdu. Maske satışına getirilen yasakta da geri adım atılırken, Erdoğan “İzin vermeyi planlıyoruz. Maske türlerine göre üst fiyat belirleyerek halkımızı mağdur edecek girişimlerin önünü keseceğiz” dedi.

Kabine toplantısının ardından yeni tip Koronavirüs salgınına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme sürecinin mayıs, haziran ve temmuz aylarını kapsayacağını söyledi.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının bu hafta sonu da devam edeceğini açıklayan Erdoğan, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara kısmi sokağa çıkma izni verildiğini duyurdu. Erdoğan, “65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle yürüme mesafesinde dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı da 10 Mayıs Pazar günü gerçekleştiriyoruz. 0-14 yaş grubu hafta içinde 13 Mayıs Çarşamba günü 11.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek. 15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs cuma günü aynı saatlerde, aynı şartlarda dışarı çıkabilecek” diye konuştu.

30 büyükşehir ve Zonguldak için uygulanan şehirlerarası giriş-çıkış kısıtlaması konusunda da yeni karar alındığını açıklayan Erdoğan, “Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin, Muğla için giriş-çıkış sınırlandırmasını bitiriyoruz. Diğer illerimizdeki seyahat kısıtlaması 15 gün uzatılmıştır” dedi.

Koronavirüs tedbirlerini uygulamak koşuluyla berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmelerin 11 Mayıs’ta faaliyete geçebileceğini de duyuran Erdoğan, “Aynı şekilde Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği şartlara uyulması şartıyla AVM’ler de 11 Mayıs’tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek” dedi.

Bir süredir satışına izin verilmeyen maskelerle ilgili de düzenlemeye gidildiğini belirten Erdoğan, “Cerrahi maske, bez maske satışına halkımızın kolayca ulaşabileceği yerlerde izin vermeyi planlıyoruz. Maske türlerine göre üst fiyat belirleyerek halkımızı mağdur edecek girişimlerin önünü keseceğiz” ifadelerini kullandı.

Üniversiteye ve liseye giriş sınavlarıyla ilgil takvimi de duyuran Erdoğan, “Eğitimde attığımız adımları da belirledik. YÖK sınavı 27-28 Haziran’da, LGS sınavı 20 Haziran’da, Askeri Öğrenci Sınavı 14 Haziran’da yapılacaktır. Üniversiteler 15 Haziran’da akademik takvime dönebilecekler” dedi.

Erdoğan, askerlik terhis işlemlerinin 31 Mayıs’ta başlayacağını, Milli Savunma Bakanlığı’nın atama, görevlendirme 1 Haziran’da, bedelli askerlik 20 Haziran’da yeniden başlayacağını açıklarken; İstanbul, Ankara ve İzmir’deki ticari taksiler için tek ve çift plaka uygulamasının 5 Mayıs itibarıyla sona erdiğini duyurdu.

T24

Ferhan Demir

İçinde her daim kıpırdanan editoryal haykırışı Serinletici ile hayata geçiren Ferhan Demir tam bir yabancı dizi tutkunu. Kore dizilerinden anime'lere uzanan bu geniş yelpaze Ferhan için kuşkusuz bir başlangıç noktası ama asla bir son nokta değil. Hayatın teknoloji ve kültür sanat ihtiyacını da yazılarına dökmeye kararlı olan Ferhan, Ankara'da özel bir şirkette ömrünü tüketmekle meşgul...

You may also like...