Netflix’in yeni gözdesi: Hollywood

Share

Ryan Murphy’nin yeni harikası 7 bölümlük mini dizi Hollywood, Netflix’teki yerini aldı.

Evde kaldığımız şu günlerde düzenli olarak ne izleyeceğini düşünen dizi ve film severler için yeni bir kurtarıcı olacak Hollywood dizisi, oyuncuları, konusu ve büyülü atmosferi ile oldukça iyi vakit geçirten keyifli bir dizi.

İkinci Dünya Savaşı sonrasındaki Hollywood’u anlatan mini dizi, film yapımcılarına, yönetmenlere, senaristlere ve “star” olma hayaliyle yanıp tutuşanlara daha yakından bakmamıza olanak tanıyor.

Ünlü bir oyuncu olma hayaliyle Hollywood’a taşınan Jack Castello’nun hayatına odaklanarak başlasa da bölümler ilerledikçe dizi, yeni başrollerini ve gerçek yıldızlarını ortaya çıkarıyor. Hayal Diyarı (Dreamland) olarak nitelendirilen ve büyüsünü günümüzde de yitirmeyen Hollywood’un dönüşümünü ve köklü değişimini gözler önüne seren bu yeni dizi Hollywood, 1940’lı yıllarda insanlığa henüz ağır gelen ve hasıraltı edilen eşcinsellik konusunu ve film sektöründe o yıllarda henüz kabul görememiş Afro-Amerikan, Asyalı gibi farklı etnik kökenli oyuncuların yaşadıklarını mercek altına alıyor.

Hollywood’da star olmak ve Oscar heykelciğine uzanmak için sınırları ne kadar zorlayabileceklerini gözlemlediğimiz dizi karakterlerinin bölümler ilerledikçe yaşadıkları dönüşümleri ve cesaretleriyle film sektöründe devrim yarattıklarına tanıklık etmek fazlasıyla güzel. 40’lı yıllardaki kostümler, jestler ve özenle seçilen dekorlarıyla 7 bölümlük mini dizimiz Hollywood izlerken adeta akıp gidiyor.

Dizinin geçtiği Ace Studios ile ünlü yapımcılar, yönetmenler, senaristler ve yıldız oyuncular gerçek karakterler olmasa da bir zamanlar benzerlerinin Hollywood’da var olduklarını tahmin etmek zor değil. Beyazperdede yıkılan bazı tabuların arkasında Hollywood dizisi karakterlerinin öykündüğü gerçek karakterlerin yattığını inanmak istiyor insan; bir de dizinin sonunda ekranda “Based on a true story” yazısını görmeyi.

Hollywood dizisi cesur sahneleri, gözümüze sokmadan verdiği toplumsal mesajlar, şahane kostüm ve dekor seçimleri ve başarılı oyunculukları ile göz dolduruyor. “Ne izlesem?” diye düşünenlerin imdadına yetişecek bu şahane dönem dizisi kaçmaz.

Cansu Balkan

Çocukluğundan bu yana yazmaya ve okumaya pek bir meraklı olan Cansu, Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde okurken fakültenin dijital gazetesi olan “Haber Eylül”de bir dönem kültür-sanat yazıları yazdı ve ardından Kültür-Sanat Haber Editörlüğü görevini üstlendi. 2010-2013 yılları arasında “Aklına Mukayyet” adlı kişisel blogunda yine benzer konularda yazılar yazdı ve bazı markalarla iş birliği yaptı. Şimdi ise Serinletici'de kültür-sanat ve inceleme yazıları yazıyor.

You may also like...