Yeni Zelanda: Uzun süre sınırlarımızı açmayacağız

Share

Yeni Zelanda’da Mart’ın ortasından bu yana ilk kez iki gün üst üste yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilmedi. Avustralya’yla bir ‘seyahat balonu’ üzerine çalıştıklarını ifade eden Başbakan Jacinda Ardern, “Uzun süre boyunca dünyanın geri kalanına sınırlarımızı açmayacağız.” dedi.

Şimdiye kadar 1487 yeni tip koronavirüs vakasının tespit edildiği Yeni Zelanda’da 50 günden sonra iki gündür yeni Covid-19 vakasına rastlanmadı. Konuya ilişkin açıklama yapan Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, elde edilen başarının Yeni Zelandalıların gurur duyabileceği bir çabanın kanıtı olduğunu söyledi.

Ardern, Avustralya Başbakanı Scott Morrison’ın talebi üzerine video konferansla katıldığı koronavirüs toplantısına da katılmıştı. Toplantıda, Avustralya ile Yeni Zelanda arasında insanların karantinaya tabi olmadan gidip geldikleri ve “trans-Tasman balonu’ olarak adlandırılan uygulama ele alınmıştı.

Toplantıyla ilgili konuşan Ardern, bir tür “seyahat balonu veya seyahat için güvenli bölge’nin ele alındığını ifade ederek, ilerleme kaydetmeden önce birçok şeyin yapılması gerektiğini ancak getireceği yarardan dolayı bugün tartışıldığını vurguladı.

Ülkedeki turizm sektörüyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Ardern, “Uzun süre boyunca dünyanın geri kalanına sınırlarımızı açmayacağız” dedi.

T24

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...