iPhone 12 ses kaydı konusunda iddialı olacak

Share

Tanıtımına az bir süre kala ünlü analistlerin de tahminlerini açıklamasıyla herkesin merakla beklediği model olan iPhone 12 hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. iPhone 12 ses kaydı özelliğiyle fark yaratmaya hazırlanıyor.

Apple, yerleşik nöral motorları ile en son A serisi işlemcileri sayesinde AI tabanlı fotoğraf çekimine olanak tanıyor. Bu sayede kullanıcıların daha yüksek kalitede fotoğraf çekmesi sağlanıyor.

Özellikle 2016 yılında iPhone 7 Plus ile gelen Portre Modu ile başlayan bu gelişme, iPhone 11 ile beraber gelen Gece Modu ve Deep Fusion seçenekleri ile devam etti.

Apple’a ait ortaya çıkan yeni bir patent başvurusuna göre, iPhone için tasarlanan yeni ses özelliği dikkat çekiyor.

iPhone’da yer alan birden fazla mikrofondan kaydedilen ses, AI üzerinden daha yüksek performansla çalışmasını sağlanabilecek. Bu özelliğin tam adı ise “binaural video kaydı için mekansal olarak taraflı ses alma” olarak patentte yer alıyor.

Binaural Kayıt nedir?

Aslında ses geliştirme ile uğraşanların bildiği ve teknolojide yeni olmayan bir kayıt biçimi. Binaural kayıt, insan kulağının duyduğu en derin ses farklılıklarını yansıtmak için çift mikrofon kullanan bir teknoloji. Bu yapılandırmada, her mikrofon, sesteki küçük farklılıkları yakalar ve daha sonra daha gerçekçi bir ses ortamı oluşturmak için karıştırır.

Bazı binaural kayıt sistemleri teknoloji olarak sınırları zorluyor. Bu yöntemdeki asıl amaç seslerin işitsel kanallardan daha fazla gerçekçilik taşımasını sağlamak. Binaural kayıt yöntemleri seslerin geçtiği yolu yansıtmak için insan kulağının fiziksel modellerini kullanacak kadar da ileri gitmiştir.

Ortaya çıkan bu patente göre Apple, sesin birden fazla mikrofondan analiz edilmesini amaçlamıyor. Aynı zamanda çift lensli kamera sisteminden yakalanan video görüntülerinin de çevrenin hesaplamalı bir modelinin oluşturulmasına yardımcı olmak için kullanacağı da görülüyor.

https://shiftdelete.net/iphone-12-ses-kaydi-konusunda-iddiali-olacak

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...