‘AirPods adeta bir orman yangını’

Share

Apple’ın ürün pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Greg Joswiak kısa süre önce verdiği bir röportajda, AirPods’un düşündüklerinden daha iyi performans gösterdiğini belirterek kablosuz kulaklığın adeta bir “orman yangını gibi” çabuk yayıldığını söyledi.

Apple’ın tartışmalı kararlarından biri 2016’da iPhone 7 ve 7 Plus’ın piyasya sürülmesiyle birlikte cihazlarından kulaklık girişini kaldırmasıydı. Şirket bu kararının ardından kablosuz Bluetooth kulaklıklara yöneldi.

Yüzlerce kulak şekli üzerinde çalıştık

Joswiak, AirPods’un başarısının sırrını şu sözleriyle özetliyor:

“Nüfusun geniş kesimine uyacak bir tasarım ortaya çıkarabilmek için Stanford ile yüzlerce farklı kulak ve kulak şeklini 3 boyutlu taramak için çalışmalar yaptık.

AirPods Pro ile bu araştırmayı daha da ileri götürdük ve daha fazla kulak türü üzerinde çalıştık. Bu da üç farklı uç boyutuyla birlikte, dünya nüfusunun ezici bir yüzdesine uyan bir tasarım geliştirmemizi sağladı.”

Apple yöneticisi: AirPods adeta bir orman yangını gibi yayıldı

Apple kısa süre önce 2020 mali yılının ikinci çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıklamıştı. Şirket CEO’su Tim Cook giyilebilir cihazlarlarda çeyrek bazında rekor kırdıklarını söyleyerek bu alanda ne derece başarılı olduklarını vurguladı.

https://www.donanimhaber.com/apple-yoneticisi-airpods-adeta-bir-orman-yangini-gibi-yayildi--121634

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...