AVM’ler önünde halk sıra oldu

Share

Sabahın erken saatlerinde başlayan AVM kuyruğu şaşkınlık yarattı. Bir süredir kapalı olan alışveriş merkezleri 11 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla yavaş yavaş açılmaya başladı. Bazı marketlerin ve mağazaların açıldığı alışveriş merkezlerinde sabahın erken saatlerinde uzun kuyruklar oluşmaya başladı.

Haliyle sosyal mesafe kurallarının da unutulduğu bu uzun kuyruklar tedirginlik yarattı. Sosyal medyanın da gündeminde yer alan bu olay, salgının Türkiye sınırlarında ”AVM kuyruğu” sebebiyle bir süre daha yer alacağını gösteriyor. Biliyorsunuz uzun bir süredir Türkiye’de hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Buna ek alarak AVM’ler ve birçok eğlence merkezi de kapatılmıştı.

11 Mayıs Pazartesi itibarıyla normalleşme sürecine dönmeye başlayan Türkiye’nin ilk gün karnesi kötü görünüyor. Özellikle salgının en yoğun etkilerinin hissedildiği İstanbul’daki alışveriş merkezlerinde kuyruklar oluştu.

İstanbul Beylikdüzü’nde ve Esenyurt’ta yer alan alışveriş merkezleri önünde sabah 10.00 sularında vatandaşlar sıraya girdi. Bildiğiniz gibi AVM’ler bugün 11.00’da açılıyor. Bunu bilen vatandaşlar sosyal mesafe kurallarını da hiç sayarak, uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı vatandaşlar AVM önündeki banklarda oturarak açılışı bekledi.

https://shiftdelete.net/butun-uyarilara-ragmen-yuzlerce-kisilik-sira-olustu

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...