10 ilde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı

Share

Coronavirus salgını nedeniyle maskeler bir süredir hayatımızın bir parçası oldu. Vatandaşlar evden çıktıklarında maske takmaya özen gösteriyordu fakat bu konu için bazı illere zorunluluk geldi. 10 ilde sokağa maskesiz çıkmak yasak ilan edildi. Hangi illerde sokağa maskesiz çıkmak yasak?

Coronavirüs salgınında günlük vaka artışlarının nispeten azalmasıyla birlikte normalleşme için de bazı adımlar atılmaya başlanmıştı. Bu çerçevede; Kuaförler, alışveriş merkezleri ve taksiler yakın zamanda yeniden çalışmaya başlamıştı. Fakat şimdi atılan adım ise 10 şehirde sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu getiriyor.

10 ilde sokağa maskesiz çıkmak yasak oldu. Hangi illerde sokağa maskesiz çıkmak yasak? Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla ve Uşak. Bu karar İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alındı. Bununla birlikte maske takılmış dahi olsa sosyal mesafe kuralının kesinlikle akıllardan çıkmaması gerektiğinin altı çizildi.

Diğer yandan bu şehirlerin dışında, insan yoğunluğunun fazla olduğu bazı illerde de belli cadde ve sokaklara aynı yasak getirildi. Özellikle salgın döneminin ilerleyen sürecinde, hem sağlık yetkilileri hem de devlet yönetimi maske kullanımına dikkat çekiyor.

https://shiftdelete.net/10-ilde-sokaga-maskesiz-cikmak-yasaklandi

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...