Fahrettin Koca: Yakın mesafede maske yetmez

Share

Alışveriş merkezlerinin açılması, sosyal mesafe ile maske kullanımı için büyük bir önem taşıyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA, insan yoğunluğunun bir anda artmasına ilişkin bazı konuların altını çizdi.

Sağlık Bakanı sosyal mesafe ve maske için uyardı

AVM’lerin açılması ile birlikte yaşanan izdiham, Sağlık Bakanlığı tarafından dikkatli bir şekilde takip edildi. Özellikle ısıtma ve soğutma sistemlerinin hatasız bir şekilde çalışmasını isteyen Sağlık Bakanlığı, bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Maske kullanımı da bu kapsam altında inceleniyor.

Son günlerde Dr. Fahrettin KOCA tarafından paylaşılan mesajlar gündemi belirlemeye devam ediyor. KOCA, kendisine ait olan Twitter hesabından vatandaşları “Kontrollü Sosyal Hayat” hususunda bilgilendiriyor.

Sağlık Bakanı sosyal mesafe

Dr. Fahrettin KOCA, paylaştığı mesajda şu sözlere yer verdi: “Yakın mesafedeki iki kişiden ikisi de maske takmış olsa, virüs maskeye rağmen birinden diğerine bulaşabilir. Ya hareketli, kalabalık yerlerde? Evden çıkarken mutlaka maske takın. Ama maske SOSYAL MESAFE olmadan Koronavirüs riskinden sizi uzak tutmaya yetmeyebilir. Risk almayın.”

Buna ek olarak Bursa’da bulunan bir pazar yeri aracılığı ile sosyal mesafeyi vurgulayan KOCA, maske kullanımının tek başına yetmeyeceğini ifade etti. Sağlık Bakanı’nın önceki açıklamaları da bu kuralın uygulanması üzerineydi. Sağlık Bakanı, maske kullanımı konusunda sosyal mesafe kuralının çok önemli olduğunu söyledi.

maske kullanımı

Sosyal mesafe için yapılan uyarıların yankıları sürüyor. Bu bağlamda “Kademeli Normalleşme” döneminin bir sonraki aşaması olan “Kontrollü Sosyal Hayat”, yaşamın normalleşmesini sağlamak adına kontrol altında tutuluyor.

Vatandaşları korumak için maske kullanımı konusundaki hassasiyetini belirli zaman aralıkları ile dile getiren Fahrettin KOCA, salgın sürecine dair bilgiler paylaşmaya devam ediyor. KOCA, risk alınmaması gerektiğini düşünüyor.

https://shiftdelete.net/saglik-bakani-maske-kullanimi-icin-uyardi

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...