Resmi: Carlos Sainz, 2021’de Ferrari F1 ile yarışacak

Share

Formula 1 tarihinin en başarılı takımı olan Scuderia Ferrari, 2021 sezonunda Carlos Sainz’la yarışacağını resmen açıkladı.

Taraflar geride kalan birkaç gün içerisinde ayrıntılar üzerinde tartıştılar ve nihai sözleşmeyi imzaladılar.

Ferrari, bugün itibariyle İspanyol sürücüyle yarışacağını resmen açıklarken, bu kararla Ferrari 2021 yılında oldukça genç bir sürücü kadrosuna sahip olacak.

Red Bull’un genç sürücü akademisinde yetişen Sainz, kariyerine Toro Rosso’da başladı ve Red Bull’a çağrılmamasının ardından Renault’ya geçti.

Renault ile geçirdiği tek yılın ardından McLaren’dan gelen teklifi kabul eden İspanyol sürücü, geçen yıl harika bir sezon geçirerek Ferrari’nin listesine girdi.

Sainz, Toro Rosso’da uzun süre çalıştığı için İtalyancayı akıcı şekilde konuşabiliyor ve henüz 25 yaşında olmasına rağmen geride kalan beş yılda 100’den fazla yarışa katıldı.

Sainz ve Ferrari arasında imzalanan anlaşmanın iki yıllık olduğu açıklandı.

Sainz, “2021’de Ferrari için yarışacağım için çok mutluyum ve takımla olan geleceğim için oldukça heyecanlıyım!”

“Önümde hâlâ McLaren Racing’le önemli bir yıl var ve bu sezon yine onlarla yarışmayı sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

Ferrari takım patronu Mattia Binotto da genç sürücüden övgüyle bahsetti

“Carlos’un 2021 sezonundan itibaren Scuderia Ferrari’ye katılacağını duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Zaten beş yıllık deneyime sahip olan Carlos, çok yetenekli olduğunu kanıtladı ve onu, ailemiz için ideal hale getirecek teknik yeteneğe ve doğru özelliklere sahip olduğunu gösterdi.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...