Twitter, evden çalışma sistemini sürdürecek

Share

Coronavirus salgınının kendini göstermeye başladığı ülkeler hızlı bir şekilde evden çalışma modeline geçiş yaptı. Ülkemiz de dahili dünyanın birçok ülkesinde, birçok şirket çalışanı, işlerini evden devam ettiriyor. Dünyaca ünlü teknoloji devleri de buna dahil. Şimdi ise Twitter, evden çalışma sistemini bir adım daha öteye taşıdı.

BuzzFeed’de yer alan habere göre, Twitter CEO’su Jack Dorsey geçen salı günü çalışanlarına bir e-posta gönderdi. Bu e-postada, pandemi karantinası bittikten sonra bile çalışanların evlerinden çalışmaya devam etmesine izin verileceği yazıyordu. Tabii sunucuların bakımı gibi bazı fiziksel mevcudiyet gerektiren işler için yine ofise gidilecek.

Dorsey e-postasında aynı zamanda, eylül ayından önce ofislerin açılmasının pek olası olmadığını ve o zamana kadarki tüm iş seyahatlerinin, çok istisnai bir durum olmadığı sürece, iptal edileceğini de belirtti.

Şirket, yılın geri kalanı için planlanan tüm fiziksel etkinlikleri de iptal edecek ve bu yılın 2021 planını yeniden değerlendirecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir Twitter sözcüsü de şunları söyledi:

“Evden çalışma modeline geçen ilk şirketlerden biri olduğumuz andan itibaren buna nasıl yaklaşmamız gerektiği konusunda çok dikkatli olduk. Halkımızın ve topluluklarımızın güvenliğini sağlamaya devam edeceğiz”

Twitter, corona virüsün ABD’de yayılmaya başladığı mart ayından beri evden çalışma modeline geçen şirketlerin başında yer aldı. Microsoft, Google ve Amazon gibi devler de aynı modeli uygulamaya koydu.

O ay, Twitter insan kaynakları müdürü Jennifer Christie’nin BuzzFeed’e yaptığı açıklamalar da dikkat çekmişti. Christie, şirketin çalışma yapısının asla aynı olmayacağını net bir şekilde dile getirmişti ve uzaktan çalışmaya istekli olan kişilere destek olunacağını söylemişti.

https://shiftdelete.net/twitter-evden-calisma-konusunda-citayi-yukseltti

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...