Japonya’da intihar sayısı azaldı

Share

Japonya’da intihar oranı geçen yılın aynı dönemine göre yeni tip coronavirus nedeniyle evde kalınan günlerde intihar vakaları yüzde 20 oranında düştü. Covid-19 pandemisinin stres oranını artırması nedeniyle tersi beklenirken ülke son 5 yılın en düşük intihar sayılarını gördü.

Stres faktörlerinin azalmasında insanların daha çok aileleriyle vakit geçirmesi, toplu taşımanın az kullanılması, okul yılının geç açılması gibi nedenler görüldü. Japonya’da geçen yıl Nisan ayında yaşamına son verenlerin sayısından 400 daha az insan yaşamına son verdi. Son yıllarda intihar oranlarının düşmeye başladığı Japonya’da, pandemi sonrası Nisan ayı en düşük rakamlar görüldü.

Koronavirüs nedeniyle alınan evde kalma kararı ülkedeki İntihar önlemle kurumlarının yüzde 40’ının kapanmak zorunda kalmasına ya da çalışma saatlerini azaltmasına neden oldu. Fakat hayatın stres faktörlerinin azalması durumu dengeledi.

T24

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...