Michelin yıldızlı restorandan sosyal mesafeye çözüm

Share

ABD’de birçok restoran coronavirüs salgını nedeniyle kapattığı kapılarını tekrar açmaya hazırlanırken, Virginia eyaletinde üç Michelin yıldızlı bir restoran, değişik bir yöntem deneyecek.

Restoranlar, Covid-19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında tekrar açıldıktan sonra sosyal mesafe kuralları sebebiyle dolu masalar arasındaki masaları boş bırakacak ve içeriye normal kapasitenin yarısı kadar müşteri alınacak. The Inn at Little Washington restoranı, müşterilerin “daha az yalnız hissetmesi için” boş masalara 1960’lardan ışınlanmış gibi görünen cansız mankenler oturtacak.

Restoranın şefi Patrick O’Connell yerel basına verdiği röportajda, “Restoranın doluluğunu yarıya düşürme ve sosyal mesafe kurallarına uyma problemiyle karşılaştığımızda çözümün çok basit olduğunu biliyorduk; ilginç bir şekilde giydirilmiş heykeller” dedi.

The Inn at Little Washington’ın Instagram hesabından paylaşılan fotoğrafta şık giyimli heykellerin yüz yüze oturduğu ve bardaklarının dolu olduğu görülüyor. Restoranın çalışanları cansız mankenlere müşteriymiş gibi davranacak ve arada içeceklerini tazeleyecek.

T24

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...