Zoom’un piyasa değer 7 hava yolu şirketini geçti

Share

Coronavirus sebebiyle evde kaldığımız bu günlerde, birçok kişi evinden çalışmaya başladı. Evden çalışmanın bu kadar artması sonucu, birçok şirket ve çalışan normal hayatta da evlerinden çalışabileceğini anladı. Uzaktan video konferansına olan talebin artması sonucu, Zoom’da oldukça popüler hale geldi. Son gelen haberlere göre, Zoom piyasa değeri 7 hava yolu şirketini geçti.

Evden çalışma durumu, birçok şirket için kazançlı bir durum haline geldi. Çalışanlarının ofisi için daha az harcama yapan şirketler, gelirlerini başka alanlara aktarabildi.

Zoom piyasa değeri ile 7 büyük hava yolu şirketini geçti

Önümüzdeki aylarda Dünya genelinde virüs etkisini azaltsa dahi, evden çalışan kişilerin sayısının normale göre artması bekleniyor. Birçok şirket ve çalışan, bu süreçte evden çalışabileceklerini fark etti. Evden çalışırken kullanılan video konferans uygulamalarından Zoom, son zamanlarda oldukça rağbet gördü. Bu değerlenmenin korkutan tarafı ise, kalıcı mı yoksa geçici mi olacağı.

Zoom piyasa değeri, 15 Mayıs 2020 tarihi itibariyle 48,8 milyar dolara ulaştı. Şirketin 15 Mayıs 2019 tarihindeki değeri ise 623 milyon dolardı. Son bir yıldaki büyümeye baktığımız zaman, piyasa değerinde büyük bir artış olduğu ortaya çıkıyor. Sektör analistlerine göre Zoom’u diğer uygulamalardan ayıran faktörler ise, kullanımı kolay arayüze sahip olması ve aynı anda 100 katılımcıyı destekleyebiliyor olması.

Şirketlerin haricinde birçok eğitim kurumu da Zoom kullanmaya başladı. Aralık 2019’da 10 milyon anlık katılımcıya sahip olan Zoom, şimdilerde anlık 300 milyon katılımcıya sahip.

Zoom piyasa değeri artış gösterirken, birçok hava yolu şirketinin piyasa değeri düşmeye başladı. Seyehat kısıtlamaları sebebiyle seferler büyük oranda azaldı. Dünyanın en büyük hava yollarının toplam değeri, Ocak ayının sonundan bu yana yüzde 62 düşüş yaşadı. Birçok şirket çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kaldı, harcamalarını mecburi olarak kıstı.

Seyehatlerin eskisi gibi ne zaman aktif hale geleceğini kimse bilmiyor. Bu sebeple, Warren Buffett gibi büyük yatırımcılar da hava yolu şirketlerinden ellerini çekmiş durumda.

Şu anki koşullar sebebiyle piyasa değerindeki artış sürse de, birçok yatırımcı bu durumun süreceğinden emin değil.

https://shiftdelete.net/zoom-piyasa-degeri-7-hava-yolu-sirketini-gecti

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...