Ecclestone, Ferrari’nin desteklemediği Vettel’i Mercedes’te görmek istiyor

Share

Formula 1’in eski patronu Bernie Ecclestone, Ferrari’nin hiçbir zaman Sebastian Vettel’e Michael Schmacher’e verdiği kadar destek vermediğini söylerken, kendisini Mercedes’te görmek istediğini belirtti.

Sebastian Vettel, 2015 yılında katıldığı Ferrari ile 2020 sezonunun ardından yollarını ayıracağını açıkladı. Alman pilotun sıradaki hamlesinin ne olacağı belirsiz ancak Mercedes’ten teklif almaması halinde emekli olması bekleniyor.

Bu, F1 için beklenmedik bir durum. Çünkü genelde sürücüler en az 36-37 yaşına kadar F1’de yarışıyor. Hatta 2007 dünya şampiyonu Kimi Raikkonen 40 yaşında olmasına rağmen gridde.

Vettel’le iyi bir ilişkisi olan Bernie Ecclestone, Alman pilotu Mercedes’te görmenin herkes için harika olacağını söyledi.

Ecclestone, “Mercedes mevcut durumda Sebastian gibi Alman bir şampiyonla yarışmayı düşünmeli. Bu, çalışanlara duygusal anlamda bir destek olacak ve dış dünyaya olumlu sinyaller gönderecekler. Vettel’in Mercedes’teki performansının reklam etkisi inanılmaz olurdu.” dedi.

Ecclestone, Vettel’in Ferrari’den Michael Schumacher’in geçmişte aldığı kadar destek almadığını düşünüyor.

“Sebastian’ın Ferrari’den ayrılmasına şaşırmadım. Onunla takım arasında asla Michael Schumacher ile aynı kimya ya da büyük yoktu. Takım ve yönetimi asla Michael’ı destekledikleri kadar Vettel’i desteklemediler.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...