TK1919 sefer sayılı THY 19 Mayıs özel uçuşu tamamlandı

Share

Ülkemizin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi THY, 23 Nisan uçuşunda gökyüzüne Türk bayrağını çizerek hepimizi gururlandırmıştı. Bu kez THY 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için TK1919 sefer sayılı bir uçuş gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde bir internet sitesi (tarihiyolculuk.com) oluşturan THY temsili yolcu biletleri alınabilmesini sağladı. Sosyal medyada büyük ilgi gören bu temsili biletler üzerinde uçuşun 12:00’da başlayacağı belirtilirken, herkese 19A numaralı koltuk verildi. Beklenen gün geldi ve uçuş yaklaşık yarım saat gecikmeli başladı.

Bu uçuş hakkında herhangi bir detay paylaşılmamış olması heyecanı daha fazla artırdı. İnsanlar 19 Mayıs anısına gökyüzüne bir şekil çizilip çizilmeyeceğini merak ediliyordu. 12:38’de İstanbul Havalimanı’ndan kalkan TC-JYH tescilli Boeing 737-900 ER tipi yolcu uçağı normal rotayı takip ederek Samsun’a ulaştı.

Standart alçalma prosedürlerini uygulayarak pisti pas geçen uçak, Samsun üzerinde kısa bir selamlama uçuşu gerçekleştirdi ve hemen sonra piste teker koydu.

Uçağın kokpitinde Türkiye’nin en genç kaptan pilotlarından Selin Sevimli ve ikinci pilot Zafer Doğukan Demir bulunuyor.

THY 19 Mayıs özel uçuşu tamamlandı: TK1919 - ShiftDelete.Net

https://shiftdelete.net/thy-19-mayis-ucusu-tk1919-tamamlandi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...