Kahve içilen en keyifli 5 an

Share

Günümüzü geçirmemize yardımcı olan kahveye sonsuz güveni olanlardan mısınız? 2019 yılında yapılan anketlere göre güne kahveyle başlayanların sayısı günden güne artıyor. Daha fazla kahve çekirdeği öğütülüyor, evlerde daha çok kahve yapılıyor hatta en iyisini yapmak için kahve makinelerine ayrılan bütçe oldukça genişliyor.

Bilimsel araştırmaların da ışığında kahve; ortalama daha uzun bir yaşam sağlar, tip 2 diyabetten korur ve Parkinson hastalığı riskinin azalmasını sağlar. Kahve içmenin vurgulanacak daha pek çok faydasının olduğunu da hatırlatalım. Şunu da belirtelim ki; içilen kahvenin faydaları zaman dilimine göre farklılık göstermekte.

Peki, hayatımızın vazgeçilmezlerinden olan kahveyi günün en çok hangi zaman diliminde tüketiyoruz?

Kahveye ihtiyaç duyduğumuz ve bulunduğu zamanı keyiflendiren o anlara geçmeden önce uzmanların önerdiği saat dilimleri ise şöyle;

Günün İlk Kahvesini Saat Kaçta İçmeli?

Kişiden kişiye değişmesiyle birlikte, stres hormonu olan kortizol sabahları artarak hareket etmeye başlar ve uzmanlar uyanır uyanmaz kahve içmeyi ideal bir zaman olarak nitelendirmemekte. Mesela sabah 6: 30’da uyananlar, ilk kortizol penceresinin kapanmasından sonra kahve tüketebilir. Bu da kabaca 9: 30-11: 30 arasına denk gelmekte. Sabahın ortasındaki veya öğleden sonraki kahve muhtemelen en iyi zaman dilimi. Çünkü bu anlar; kortizol seviyesinin en düşük olduğu ve gerçekten uyarıcı etkisinin ortaya çıktığı zamanlar.

Kahve İçilen En Keyifli Beş An

Gelelim kahve içme konusunda kuralları kendimizin yazdığı o anlara. İşte içtiğimiz an keyiflendiğimiz ya da keyifli olduğumuz için kahve içtiğimiz o zaman dilimleri.

GİLMORE GİRLS COFFEE ile ilgili görsel sonucu

1- Sabah Kahvesi

2- Yalnızlık Kahvesi

3- Yorgunluk Kahvesi

4- Arkadaşlarla İçilen Kahve

5- … Ya da Sadece Kahve İçmeyi Düşünmek

Çünkü bazen kahve içme hayali bile kurmak o anı güzelleştirmeye yetiyor. Kafanızda ona ayıracağınız bir zaman dilimi belirleyip

Köp propecia Receptfritt

, sonrasında da geri sayımı başlatmak. O arada ne içeceğinizi planlamak ve keyif duygusunu beşle çarpmak. Galiba biz en çok bu gruba aitiz.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...