Facebook yine veri sızdırma skandalıyla gündemde

Share

Facebook, dünyanın en geniş sosyal medya platformu olarak anılmak yerine skandallarla gündeme gelmesiyle hatırlanmaya başladı. Yeni ortaya çıkan Facebook skandalı ile birlikte platformda yer alan milyonlarca kişisel veri sızdırıldı.

Cambridge Analytica gibi skandallarla ünlü Facebook, Vietnam’da bulunan sunucularında yer alan 12 milyon Facebook hesabının verisi sızdırıldığı ortaya çıktı. Sızdırılan veriler arasında isim, doğum yeri, doğum tarihi, GPS verileri, Facebook kullanıcı adları ve diğer hesap bilgileri de yer alıyor.

Birkaç hafta önce bir hacker’ın 267 milyon Facebook hesabına ait kişisel verileri satarken yakalanması, aslında bu olayların yeni başlangıç noktası olduğunu gösteriyordu.

Güvenlik seviyesinin yeterli olduğunu her fırsatta dile getiren Zuckerberg’in bu söylemi, bu sızıntıların gösterdiği üzere sadece teoride kalıyor. Son olarak, Safety Detectives’in araştırma ekibi, Vietnam’da bulunan 12 milyon Facebook kullanıcısının verilerinin sızdırıldığını ortaya çıkardı.

Elasticsearch’in sunucusunda araştırmacıların bulduğu veriler, Ocak ayında gerçekleşen aynı kullanıcılara yönelik yapılan ihlalden kayıtları da içerisinde barındırıyor.

Tüm verilerin Facebook’tan olmadığı ve birden fazla kaynağın verilerinin olduğu da düşünülüyor. 3 GB veri boyutunun üzerindeki verilerin çoğunun kullanıcı tanımlamalarından olduğu düşünülüyor.

Sızıntının gerçekleştiği sunucuyu kapatan Facebook, konuyla alakalı herhangi bir açıklamada bulunmadı.

https://shiftdelete.net/yeni-bir-facebook-skandali-ortaya-cikti

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...