Elon Musk, çocuğunun adını değiştirdi

Share

Elon Musk, bebeğinin adını değiştirdi. Yaptığı farklı paylaşımlar ile gündemden düşmeyen Musk, daha önce çocuğuna X Æ A-12 Musk adını vermişti. Grimes Musk ve Elon Musk ikilisinin yeni tercihi ne oldu?

Elon Musk bebeğinin adını “X Æ A-Xii” olarak mı değiştirdi?

Elon Musk’ın eşi Grimes Musk, bu konu hakkında kendi Instagram hesabından bir açıklama yaptı. Musk ailesi, “California yasaları sebebi ile mi bebeğinizin adını değiştirdiniz? ve “Bebeğinizin yeni adı nedir?” gibi özel sorulara cevap verdi.

Grimes Musk, çocuğunun yeni adını X Æ A-Xii olarak duyurdu. Bu değişikliğin sebebi hakkında çok fazla detay vermeyen anne, şöyle bir kısa açıklama yaptı: “Romen rakamları… Dürüst olmak gerekirse onlar daha iyi görünüyor.”

Elon Musk ise bu hususu farklı bir yorum ile değerlendirdi: “Bu ismin mimarı eşimdir. X, sadece harf olan X. Æ, “Ash” olarak telaffuz ediliyor. A-Xii’yi ise ben ekledim. A-Xii, Archangel 12 olarak bilinen keşif uçağının kısaltmasıdır. Ayrıca bu keşif uçağı SR-71 modelinin de öncüsüdür.”

İngilizcede “Ex Ash A Twelve” veya “Ex Aye Eye” olarak telaffuz edilen bu isim, “Xii” olarak yazılan bir Romen karakteri de kullanıyor. Bu Romen karakteri dilimizde 12 anlamına geliyor.

Elon Musk bebeğine ne isim koydu

Buna ek olarak Grimes Musk, X harfinin bilinmeyen bir değişkeni temsil ettiğini ve Æ yazısının Elf ırkı tarafından kullanılan yazıların karakteristik özelliğini taşıdığını ifade etti. Anne Musk, A-Xii kalıbının SR-17 modelini temsil ettiğini de sözlerine ekledi.

Bunun yanlış olduğunu açıklayan Elon Musk, bir radyo programında bu hatayı düzeltti.

https://shiftdelete.net/elon-musk-bebeginin-adini-degistirdi-bebegin-yeni-adi

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...