iPhone 12 USB-C portu ile gelmeyecek

Share

Yeni gelen iddialara göre Apple, 2020 yılında da iPhone 12 ile birlikte Lightning portunu kullanmaya devam edecek.

Bu konuda belirli dönemlerde farklı iddialar gündeme geliyordu. Daha önce çeşitli dönemlerde Apple’ın 2020 yılında Lightning portu yerine USB-C portu kullanabileceği ifade ediliyordu. Ancak daha sonrasında bu iddialar tam tersi yönde değişmeye başladı. Neticesinde bu yöndeki beklentiler 2021 yılına çevrilmiş oldu.

iPhone 12 USB-C

Nitekim yeni bilgiler de Lightning portu kullanılacağı yönünde beliriyor. iPhone 12 USB-C portu ile gelmeyecek olsa da 2021 iPhone modelleri ile ilgili farklı iddialar da bulunuyor. Buna göre 2021 yılında duyurulacak olan ve ismi iPhone 13 olarak ifade edilen modelde, Smart Connector sistemine geçileceği de gündemde.

Buna göre Apple, iPhone 13 modelinde USB-C portlu prototip üzerinde çalışabileceği gibi, herhangi bir portu bulunmayan yeni bir konsept üzerinde de çalışıyor olabilir. Aslında bu konsepti yansıtan Smart Connector iddiaları, oldukça eski bir beklenti olarak biliniyor. Nitekim en sonunda 2021 yılında kullanıma geçebileceği yönünde beklentiler mevcut.

Son olarak hatırlatmak gerekirse iPhone 12 özellikleri arasında iPad Pro modelinde kullanılmaya başlanan LiDAR tarayıcı özelliği, daha ince bir ekran çentiği ve köşeli hale getirilmiş tasarım olması bekleniyor. iOS 14 ile birlikte de widget benzeri farklı uygulama şekilleri kullanılmaya başlıyor olacak.

https://shiftdelete.net/iphone-12-usb-c-ile-mi-gelecek

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...