Audi, elektrikli Artemis projesini başlattı

Share

Özellikle çevre kirliliği ve ekonomik sebeplerden dolayı otomobil üreticileri elektrikli araç üretimine önem vermeye başladı. Elektrikli otomobil konusunda öncü olmak isteyen Audi, Artemis projesi ile gündeme geldi.

Tesla’nın başarılı çalışmalarından sonra neredeyse tüm otomobil üreticilerinin elektrikli araç sektörüne bakıç açısı değişti. Volkswagen’ın otonom sürüş sisteminden sorumlu olan Alex Hitzinger, Artemis projesinin başına getirildi.

Hitzinger’in, Volkswagen Grubu’na ait olan diğer şirketlerin kaynaklarından ve teknolojilerinden yararlanmasını sağlayacaklarını açıklayan yetkililer, yeni proje ile birlikte elektrikli araç konusunda öncü olmayı istediklerini belirtti.

Audi, Artemis projesi başladı

Projenin 2024 yılına yetişeceğini söyleyen yetkililer, üretecekleri araçların yüksek verimli olacağının da altını çizdi. Ekibin yeni bir ekosistem üzerine çalışacağını ve bunun neticesinde tüm kullanım senaryoları için farklı iş kolları oluşturacaklarını açıklayan yetkililer, günümüz standartlarının çok üstünde araç üreteceklerini söyledi.

Tesla’nın hali hazırda var olan internet üzerinden güncelleme, park yerinden otonom olarak aracı çıkarma gibi özellikleri düşünüldüğünde diğer şirketlerin bu konuda biraz daha fazla çaba sarfetmesi gerekecek gibi duruyor.

Şirket, araçlarını hangi platform üzerinden geliştireceğini henüz açıklamadı. Ancak daha önce geliştirilen elektrikli araç platformlarından MLB evo platformunun kullanılacağı tahmin ediliyor.

Audi CEO’su Markus Duesmann, “2029 yılına kadar toplamda 75 adet elektrikli araç modeli geliştirmeyi planlıyoruz. Volkswagen Grup olarak bu konuda mevcut projelerimizi sekteye uğratmadan otomobil pazarındaki yeni fırsatları değerlendirmek için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz.” dedi.

https://shiftdelete.net/audi-artemis-projesi-basladi-iste-detaylar

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...