PLEX’EAT eşliğinde akşam yemeğine ne dersiniz?

Share

Küresel salgın nedeniyle herkesin evlerimize kapandığı şu süreçte her ne kadar ‘bu bir üretkenlik yarışı değil’ denilse de bir parça haklılık payı var üretim yolunu seçenlerin.

Bunu ‘evde durmak çok sıkıcı’ olduğu için değil, yeni normalleri hayatımızın tam olarak hangi kısmına adapte edeceğimizi bilmediğimiz için söylüyoruz. Mesela arkadaşlarımızla eğlenceli yemek masalarının hayalini kuruyoruz, sevgilimizle baş başa kahve içebileceğimiz zamanları özlüyoruz. Hep ‘az kaldı, atlatacağız’ denilse de acaba bundan sonra mesafesiz ve maskesiz bir yaşam olacak mı diye kara kara düşünmeye başladık.

Böyle düşünen yalnızca bizler değiliz belli ki, Fransız tasarımcı Christophe Gernigon yeni normal hayata uyum sağlayabilmemiz için restoranlara mesafeli koruma sunan bir tasarım üretti.

Gernigon’ın imzasını taşıyan PLEX’EAT, aynı masada oturan restoran müşterileri için güvenli bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Pandemi sürecini bir hayli zararlı atlatan restoran ve kafeler için bulunmaz nimet olan bu avize gibi tavandan sarkan siperlikler Türkiye’ye de gelir mi dersiniz?

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...