Ruhumun Dalgaları – Handan Yiğit

Share

Bu kitapta Karedeniz’in hırçın rüzgarı, denizin engin maviliği ve yeşilin güzelliği sizleri karşılarken aynı zamanda hayatın ne olduğunu yaşamın önemini yeniden hatırlayacaksınız.

Masal ismi gibi güzel bir kalbe sahip. Umutlarından, hayallerinden ne yaşarsa yaşasın asla vazgeçmeden hayata sıkıcı tutunan biri. 1999 depreminde annesini, babasını ve abisini kaybeden Masal, çocukluğunun acı hatırası ile büyüyerek işitme engeli olan kardeşi Öykü Gece ve biricik babaannesi ve dostlarıyla hayatına devam eder.

11 yaşında daha çocukluğunun o güzel yıllarında yaşadığı kaybı, hayatının her anında hissetse de hayatın önemini ,nefes almanın güzelliğini ve hayallerinin peşinden emin adımlarla ilerlemenin gücünü her zaman hissederek yaşamına devam eder.

Çünkü; “Bu dünya çok acımasız, bir o kadar da yaşamak için fazla anlamlıydı.”

Hayat onu Tuna ile karşılaştırdığında aşkın ne olduğunu ruhunun en derinliklerinde hissedecek Masal.

Masal’ın hayatına doğru güzel bir yolculuk yapacağız. Bu yolculukta karşımıza çıkacak çok güzel hayaller çıkacak. Bazen hayatın süprizleri bizi karşılayacak. Bazen güleceğiz bazen ağlayacağız. Kısacası hayatın içinde ne varsa onların hepsi bizi selamlayacak.

Beni en çok etkileyen karakter ise Öykü Gece oldu. Hayat onun için zorlu bir mücadele olsa da o her şeyi göze alarak her şeye göğüs gererek kendini herkese anlattı. Onun yaptıklarını okumak onun o güzel kalbindeki ışıklara görmek onunla mutlu olmak paha biçilmezdi.

“Bedenimizde olan organlarımızın eksikliğini maalesef ki bizler seçemiyoruz. Bize sunulanı ve başımıza gelenleri yaşayarak öğreniyor, deneyimliyoruz. Herkesin yaşadığı eksiklikler ve acılar çok farklıdır. Kimin ne yaşadığını, neler hissettiğini tam anlamıyla bilemeyiz.”

Kitabın içinde bulunan farkındalık konuları, Masal’ın hayatı ile harmanlanarak okuyucuya aktarılmış. Bu sayede yazar bu konuları bizlere yeniden hatırlatıp empati yapmanın önemine dem vuruyor.

Yazardan okuduğum ikinci kitap oldu. Dilini çok beğeniyorum. İlk sayfadan itibaren hikaye sizi kendine çekiyor. Karakterler ne yaşıyorsa siz de onlarla yaşıyorsunuz. Eğer bu tarz kitaplardan hoşlanıyorsanız mutlaka bakmanızı öneririm.

Hayatınızın kıymetini bilerek yaşamanızı dilerim.

“Hiç geçmeyecek, izi silinemeyecek, unutulmayacak şeyler var… Belki de son nefesini verene kadar yüreğinden atamayacağın şeyler.”

“Bu dünyaya iz bırakabilmek fikrinin benim için çok daha değerli ve nefes almama anlam katan bir şey olduğunu düşünüyorum.”

“Yazmak; İnsanın söylemek istediklerini söyleyemediğinde özgürce, uçsuz bucaksız, sorgu sual olmadan, hissettiklerini gerçeklere dökebilme ve bir nevi insanın ruhunu iyileştirdiğine inandığı terapi yöntemidir.”

“Engel bedenlerimiz de değildir. Yok olup giden, taşlaşmış yüreklerimizdedir.”

“Hayat gerçekten fazla ilginçti. Bu hayatta karşılaştığımız her insanın mutlaka bir anlamı vardı. Yeter ki doğru noktadan bakmasını bilelim.”

“İnsan düştüğü yerden kalktığında ruhunun dalgalanmalarından sağ salim karaya çıkmayı başarabilirdi.”

Fulden Ufacık

İstanbul Üniversitesi’nde işletme eğitimi gören Fulden, okuduğu kitaplar ile kitap sevgisi aşılamayı amaçlıyor. Onun istediği hayatınızdaki dertlerden beş dakika bile olsa uzaklaşıp başka dünyalara yelken açmanızı sağlamak.

You may also like...