Bienalin küratörü yapay zekâ

Share

Coronavirus nedeniyle 2022 yılına ertelenen 10. Bükreş Bienali’nin baş küratörü yapay zekâ olacak.

Dünyada 6 milyondan fazla kişiyi etkileyen coronavirus nedeniyle ertelenen ve 19 Mayıs – 17 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleşen Bükreş Bienali’nin küratörü Viyana merkezli stüdyo Spinnwerk’in geliştirdiği Jarvis isimli bir yapay zekâ olacak.

“UYGUN ESERLERİ SEÇEBİLECEK”

Spinwerk’in kurucusu Razyan Ion, “Üniversitelerin, galerilerin veya sanat merkezlerinin veritabanlarından; seçilen temaya uygun eserleri seçebilecek” dedi.

IRON MAN ETKİSİ

Bu nedenle de Marvel’ın süper kahramanlarından Iron Man’in Al yardımcılarından adını alan Jarvis’in seçimleri, sanat dünyasının radarında olan sanatçılarla sınırlı kalacak. Bienal, sanal gerçeklikle yapılacak ve VR gözlüğü olan herkes bu bienale evinden ve kişisel bilgisayarından erişebilecek. Ayrıca Bükreş ve Viyana’da VR kabinleri kurulacak.

NTV

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...