SpaceX Crew Dragon, hedefe ulaştı

Share

Bir süredir herkesin merakla beklediği SpaceX Falcon 9 roketli Crew Dragon uçuşu normal şartlar 27 Mayıs tarihinde gerçekleşecekti. Fakat kötü hava koşullarından dolayı gerçekleşemeyen uçuş, 30 Mayıs’ta, Türkiye saati ile 22.22‘de başladı. 31 Mayıs’ta ise SpaceX Falcon 9 hedefi olan Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştı.

Elon Musk hızlı ve tutarlı bir şekilde SpaceX ile ilgili çalışmalarına devam ederken, her geçen gün ulaşmak istediği Mars hayaline bir adım daha yaklaşıyor. Bir süredir de birçok uzay meraklısının merakla beklediği Falcon 9 uçuşu ile gündemde olan Musk, hedefine ulaştı.

SpaceX’in Crew Dragon astronot kapsülü ve Falcon 9, 27 Mayıs’ta kötü hava koşulları nedeniyle hedefi için yola çıkamamıştı. 30 Mayıs’ta Türkiye saati ile 22.22‘de Florida’daki NASA Keneddy Uzay Merkezi’nden fırlatılan ilk astronotlu Falcon 9, 31 Mayıs itibariyle Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki hedefine başarıyla ulaştı.

SpaceX Demo-2 olarak adlandırılan bu uçuşta NASA astronotları Doug Hurley ve Bob Behnken görev aldı. Yaklaşık 19 saat süren bu uçuş, uzay ile ilgili hayallerimizi ve gelecek planlarımızı da değiştiren önemli bir tarihi olay oldu.

https://shiftdelete.net/merakla-takip-edilen-spacex-falcon-9-hedefe-ulasti

 

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...