Black Mirror yine hayatımızın bir yansıması!

Share

Black Mirror dizisi hayatımıza ayna tuttu ilk bölümünden beri. Şimdi ise 6. sezon tanıtımlarıyla gerçek hayata ayna tutuyor.

Dizi her bölümünde insanların ne denli duyarsız, bencil, teknoloji bağımlısı, korkunç bir yaratığa dönüştüğünü acı bir şekilde gözler önüne seriyor. Açıkçası Black Mirror izlemek sağlam bir ruh hali ve mide gerektiriyor. Ne yazık ki insanlığın geldiği feci nokta, haberlerde izlediğimiz olaylar bir senaryo olarak karşımıza çıkıyor. İzlerken rahatsız oluyoruz. Çünkü biliyoruz ki o garip olay dünyanın bir yerinde yaşandı ya da karşı komşumuzun evinde şu anda yaşanıyor…

Black Mirror bu denli rahatsız edici olmasının yanı sıra aynı zamanda çok kaliteli bir iş. İnandırıcı anlatış tarzı ile izleyenleri olayın işlenişine hayran bırakıyor.

Hayran olurken bir yandan da izlerken ürperdiğimiz Black Mirror’dan geçtiğimiz günlerde 6. sezon müjdesi geldi. İspanya’nın Madris şehrindeki bazı otobüs duraklarının reklam panolarına ‘Black Mirror 6. Sezon. Şimdi yayında, her yerde.’ yazılı aynalar asıldı.

Yani Black Mirror 6. Sezon reklamını görmeyi beklerken aslında kendinizi görüyorsunuz. Koronavirüsün öldürdüğü binlerce insan, evlerinden dışarı adım atmaya korkanlar, yiyecek yemek bulamayanlar, işsiz kalanlar ve daha neler neler…

Son aylarda hayatımız pek kolay geçmedi. Black Mirror yapımcıları da bu konuyu bir reklama dönüştürme fikrine sıcak bakmışlar ki hayatımıza karanlık bir ayna tutmaktan kendilerini alamadılar.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...