Obama: Gücü elinde tutanları rahatsız edin

Share

Eski ABD Başkanı Barack Obama, ülke ve dünya çapında ırkçılık karşıtı protestoların patlak vermesine yol açan George Floyd’un polisler tarafından öldürülmesinden beri ilk kez kameraların karşısına geçerek internet üzerinden 15 dakikalık bir konuşma yaptı.

Obama konuşmasına, son zamanlarda ülkedeki şiddet olaylarında hayatını kaybeden George Floyd, Breonna Taylor ve Ahmaud Arbery’e saygılarını sunarak başladı.

Ülkede 105.000 kişinin ölümüne yol açan koronavirüsün beyaz olmayanları orantısız şekilde daha ağır etkilediğini hatırlatan Obama, “ırksal adaletsizliği” Amerikan toplumunun “ilk günahı” olarak tanımladı.

Ülkedeki eyelet valilerini orada yaşayan topluluklarla birlikte güç kullanma politikalarını gözden geçirmeye ve reforme etmeye çağıran Obama, “Ülke bu ivmeyi değişim için kullanmalı” dedi.

Obama gençlere, “Gücü elinde tutanları rahatsız edin” çağrısı da yaptı.

BBC

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...