Güzel Şeyler Zaman Alır – Seda Eroğlu

Share

Hayatın kendisine doğru yapılacak bir yolculuk sunuyor bizlere bu kitap. Geçmişe doğru, şimdinin kendisine ve geleceğin o güzel belirsizliğine… Bu yolculuğun kahramanı sensin. Belki de en önemli soru bu olacak bu yolculuğa hazır mısın?

Bazı olaylardan sonra üzülürüz ve kalbimiz kırılır. Ne yapacağımızı bilemeyiz. Acı çekeriz. Sanki dünya başımıza yıkılmıştır ve enkazın içinde sıkışmış kalmışızdır. Bu enkazdan kendini kurtaracak kişinin sadece sen olduğunu haykırmak istiyorum. O tuğlaları üstünden çekmek belki ilk anda zor olacak ancak çektiğinde artık hayata bambaşka açılardan bakacaksın.

“Zaten acı her zaman onu yaşayana fazla ağırdır, herkes acısı kendine büyük, onu atlatacağı günler fazla uzaktır. Bir süre duyguların yönetimindedir zihin. Bu yüzden sınandığın acıyla olgunlaşacağın düşüncesi filizlenmez hemen. Onun kendini göstermesi için duygularının dinginleştiği, üzüntünün hafiflediği, boğazındaki düğümün çözülmeye başladığı bir zamana ihtiyaç vardır. Bu zaman geldiğinde yaşadığın acıyı nasıl atlatacağının hesabı, bunları da yaşamış olmanın gerekliliğiyle yer değiştirir. Mantıksal bir kabuldür bu. Artık olgunlaştığının, yaşadığın acıya dışarıdan bakabildiğinin, yaşanmışlıklarınla büyüdüğünün, hissettiklerinle var olduğunun ve olacağının göstergesidir. Çünkü her yara iyileşir, ama yara izi bizimle birlikte büyümeye devam eder.”

Birisi ile sohbet etmek istiyorsan bu sohbette kendi hayatındaki derinlikler ile karşılaşarak kendi hayatına yön vermek istiyorsan Seda Eroğlu bu kitabında seni bekliyor. Kendi yaşadıklarını, kendi deneyimlerini ve hayatın ona neler öğrettiğini anlatırken aynı zamanda senin kendi hayatına doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Geçmişi değiştiremeyeceğini, yaşanılan olayların değişmeyeceğinin farkındasın peki geleceğine yön vermek, kendi hayatını yeniden oluşturmak istemez misin?

Yeni bir sayfa açarak yaşadığın acılar sayesinde kazandığın deneyimleri de ekleyerek kendi hayatına umut eklemeni istiyorum. Çünkü hayat yaşamaya değer.

“Her hikaye onu yaşama arzusuyla başlar.”

Benim yazardan okuduğum üçüncü kitap oldu. Dilini çok beğeniyorum. Yaşadıklarını, kendi düşünceleri okumak keyifliydi. Yaşadıklarında , hissettiklerinde kendinizden bir şeyler bulacaksınız. Eğer bu tarz kitaplardan hoşlanıyorsanız mutlaka okumalısınız.

“Ama önemli olan acılarla yaş aldıktan sonra bile içindeki çocuğu yaşatabilmektir, her şeye yeniden başlayabilmektir.”

“Her rüzgar sarılıp geçtiği tende bir his bırakır.”

“Tecrübelerimle olgunlaşmış, onlarla tamamlanmışken kendimi geçmişimden bağımsız nasıl düşünebilirim? Ben tüm yaşadıklarımla, geçmişimle ve bugünümle bir bütünüm, yarın da öyle olacağım.”

“Hayatın gerçek amacı da budur. İçindeki gerçek seni ortaya çıkarman ve onu gerçekleştirmen, yani seni yaratman…”

“Yeniden doğmak için önce ölmen gerekti, öldüm.”

“Gerçek sevgi karşısındakini tüm farklılıklarıyla kucaklayandır.”

“Sana bir şey öğretmeyen acı boşa çekilmiş bir acıdır.”

“Ait olmadığını hissettiğin bir yerde kalmaktan vazgeçmek yeni bir yaşam keşfetme cesareti göstermektir.”

Fulden Ufacık

İstanbul Üniversitesi’nde işletme eğitimi gören Fulden, okuduğu kitaplar ile kitap sevgisi aşılamayı amaçlıyor. Onun istediği hayatınızdaki dertlerden beş dakika bile olsa uzaklaşıp başka dünyalara yelken açmanızı sağlamak.

You may also like...