‘AVM’lerde coronavirus vakalarına rastlanıyor’

Share

11 Mayıs itibariyle alışveriş merkezlerine açılma izni verildi. Bu izinle beraber beş günlük süreç içerisinde bazı AVM’lerde pozitif vakalar görüldüğü öne sürüldü. AVM’lerde örgütlü bulunan Tez-Koop-İş Sendikası Başkanı Haydar Özdemiroğlu, AVM vaka haberleri ile ilgili açıklamasıyla öne sürülen bilgiyi doğrulamış oldu.

11 Mayıs’ta açılmalarına izin verilen bazı AVM’lerden corona virüs vakaları görülmeye başlandı. 1 Haziran itibariyle mağazalarıyla beraber tamamen açılan alışveriş merkezleri için Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu açıklamalarda bulundu.

Özdemiroğlu alışveriş merkezlerindeki asıl etkinin 15 haziran sonrası ortaya çıkacağını belirterek “Ancak AVM’lerden vaka haberleri gelmeye başladı. Mersin‘deki bir AVM’de, Kayseri ve Konya‘daki bazı mağazalarda vaka görüldü. Hatta Kayseri ve Konya’daki bazı mağazalar karantinaya alınmış. İstanbul’daki bir AVM’de çalışan 2 işçide vaka pozitif.” açıklamasında bulundu.

AVM’lerdeki önlemlerin sadece girişte ateş ölçmekten ibaret olduğunu söyleyen Özdemiroğlu açıklamasının devamında; “Müşteriler içeri girdikten sonra onları denetleyen yok. AVM’lere girdikten sonra bir kısmı maskelerini çıkararak mağazaları gezmeye başlıyor. Mağaza personeli uyarıyor ancak bu durumda da sözlü tartışmalar yaşanabiliyor. Çalışanlar denenen ürünleri kabinlerde dezenfekte etmek zorunda kalıyor. Kabin görevlisi çalışanlara yönelik bir önlem alınmıyor. Salgına açık halde çalışıyorlar. Mağaza içerisine giren müşteri sayısını ölçen bir sistem yok. Müşteriler özellikle kasa önlerinde fiziki mesafeye özen göstermiyor. Çalışanlar kendilerini güvende hissetmiyor.” diyerek önlemlerin yetersiz olduğunu belirtti.

Sendika örgütlü oldukları TÜBİTAK‘ta da pozitif vaka çıktığını açıklayan Haydar Özdemiroğlu, pozitif vakanın çıktığı katta çalışan 48 kişinin eve gönderildiğini, bu uygulamanın yanlış olduğunu da aktardı.

https://shiftdelete.net/avm-vaka-haberleri-gelmeye-basladi

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...