Sahibinden satılık savaş uçakları

Share

Savaş uçakları, ülkelerin kuşkusuz en önemli kozları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Faaliyet gösteren savaş uçakları tamam ama ömrünü doldurmuş uçaklara ne oluyor? Bazı savaş uçakları şu sıralar internette satışta. Farklı fiyat aralığındaki uçaklar arasından F16 satın almak bile mümkün.

2. Dünya Savaşı’ndan bu güne kadar çeşitli savaşlarda ve askeri amaçlarla kullanılan jet uçakları, bir internet sitesi üzerinden satışa sunuluyor. Kullanım ömrü tamamlanan uçaklar arasında F4 Phantom’dan MIG 29 avcı uçağına kadar birçok seçenek var.

Sahibinden satılık savaş uçakları

Aslında birçok ülke tarafından hava kuvvetlerinde kullanılan bu savaş uçakları, ömrünü doldurduktan sonra ya depoya çekiliyor ya da imha ediliyor. Hürriyet’in haberine göre, bazı uçaklar ise koleksiyonerler tarafından satın alınıyor, gerekli bakımları yapılıyor ve tekrar uçuruluyor. Tabii ki sivil kullanım için alınan uçaklar, silahsızlandırılıyor. Ömrüne sivil uçak olarak devam eden uçaklar, çeşitli internet sitelerinde satışa da çıkıyor. Bu sitelerde F16 avcı uçağını 8,5 milyon dolara, F4 Phantom‘u 3 milyon 250 bin dolara ve MIG 29‘u 4 milyon 650 bin dolara almak mümkün. Satıştaki uçaklardan en çok ilgi görenin Çekya üretimi Albatros uçağı olduğu söyleniyor. Bu uçakların fiyatı donanımına göre 155 bin ile 250 bin dolar arasında değişiyor.

https://shiftdelete.net/sahibinden-satilik-savas-ucaklari-alicilarini-ariyor

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...