Galaxy Note 20 düz ekranla gelecek

Share

Samsung’un genellikle yaz aylarında tanıttığı Galaxy Note serisinin 2020 üyesi hakkında sızıntılar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kullanılırken görüntülendiği iddia edilen Galaxy Note 20‘nin özellikleri konusundaki soru işaretleri de ortadan kalkıyor. Bir süredir de konuşulan Samsung Galaxy Note 20 düz ekran ile satışa çıkacak iddiaları da doğrulandı.

Galaxy Note 20 serisinin tanıtım tarihinin yaklaşmasıyla birlikte ortaya atılan iddialar da bir hayli artmıştı. Bir süredir cihazın düz ekrana mı yoksa eğimli ekrana mı sahip olacağı önemli bir tartışma konusuydu. Her ne kadar bazı render görselleri düz ekranlarla karşımıza çıksa da, tartışmalar hız kesmeden devam ediyordu. Bugün ise isabetli sızıntılarıyla tanınan Ice Universe konu ile ilgili oldukça iddialı bir tweet attı.

Ice Universe Twitter hesabında, Dünya’nın yuvarlak olmasıyla, Galaxy Note 20’nin düz bir ekranla geleceğini benzer tutarak Note 20 ile ilgili iddiaları doğruladı. Son 5 yılda eğimli ekranlarla karşımıza çıkan Note serisi bu yıl düz bir ekranla karşımıza çıkacak.

Samsung eğimli ekran stratejisi hakkında farkı adımlar atmaya başladı. Şirket, Galaxy S10e ve S10 Lite gibi modellerle de düz ekranlı tasarımları daha ön plana çıkartmaya başladı. Bu yüzden şirketin eğimli ekranları en azından birkaç yıl için bırakıp, daha düz fakat ekran gövde oranı en yüksek tasarımlarla karşımıza çıkacağı düşünülüyor.

Beklenen Galaxy Note 20 ekran özellikleri

Son sızdırılan bilgilere göre, Galaxy Note 20 ekran özellikleri 6.42 inç büyüklüğünde ve 2345 x 1084 çözünürlüğünde olacak. 404 PPI ve 19.5:9 ekran oranına 120Hz ekran yenileme hızı eşlik edecek. Samsung Galaxy Note 20 Plus modelinde ise 6.87 inç büyüklüğünde ve 3096 x 1444 çözünürlüğünde bir ekran tercih edilmesi bekleniyor. Bu ekranın 497 PPI ve 19.3:9 ekran oranına sahip olacağı ifade ediliyor. Yine 120Hz yenileme hızı da Plus modelinin ekranındaki dikkat çeken detaylar arasında yer alacak.

https://shiftdelete.net/galaxy-note-20-duz-ekran-iddialari-belirginlesti

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...