Jeff Bezos servetine 35 milyar dolar ekledi

Share

2020 yılı Jeff Bezos için oldukça karlı başladı. Yılın başından beri servetine 35 milyar dolar daha ekleyen Bezos’un net serveti şu an tam 150 milyar dolar civarlarında. Öyle görünüyor ki corona virüs karantinaları süresince iş yükü epey artan Amazon, Bezos’a servetinin dörtte birini sadece 5 ayda kazandırmış.

Salgınının dünya çapında giderek arttığı Mart ayının başında Amazon’un satışları yüzde 25 artmış ve beklentilerin de oldukça önüne geçmişti. Bu süreç içerisinde talepleri karşılamak için 175 bin yeni personel alımına da onay veren Jeff Bezos, depo çalışanlarının saatlik 15 dolar olan ücretine yoğun çalışmalara rağmen yaptığı yalnızca 2 dolarlık zamla tepkilerin odağına oturmuştu. Amazon işçileri ise hem sağlık koşulları hem de düşük ücretler nedeniyle Amazon’u protesto etmişti.

Amazon işçileri Jeff Bezos tarafından belirlenen düşük zamlara tepki gösterdi.

Jeff Bezos serveti ile Gates’in 35 milyar dolar önünde

Bu Jeff Bezos’un ilk kez 150 milyar dolara ulaşma anı da değil üstelik. Geçtiğimiz Temmuz ayında da yine servetini bu düzeye çekmiş ve böylece dünyanın en zengin insanı olmakla kalmamış, modern zamanların da gelmiş geçmiş en zengin insanı ünvanına ulaşmıştı. Bu noktaya gelmesi ise Bezos için tam 26 yıl aldı. Milyardeler listesinde kendisine en yakın isim olan Bill Gates ise Bezos’un tam 35 milyar dolar gerisinde.

https://shiftdelete.net/jeff-bezos-pandemi-boyunca-servetine-35-milyar-ekledi

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...