Samsung reklam iddialarını kısmen yalanlandı

Share

Kısa süre önce sızdırılan kilit ekranı ve hava durumu uygulaması görüntüleri aracılığıyla, One UI 2.5 arayüzüne geçiş sonrasında Galaxy A ve M serisi Samsung telefonların reklam göstermeye başlayacağı iddia edilmişti. Kullanıcıların şimdiden büyük tepki gösterdiği bu görüntüler için sevindirici haber geldi.

Kilit ekranında reklamın görüldüğü ekran görüntüsünün Güney Kore’deki bir kullanıcı tarafından hazırlanan sahte bir görsel / şaka olduğu ortaya çıktı. Samsung topluluk yöneticileri söz konusu ekran görüntüsünün sahte olduğunu doğruladı. Ancak bu reklamlardan tamamen arındığı anlamına gelmiyor.

Samsung telefonlar reklam

Güney Kore’de şirketin Hava Durumu uygulamasında reklam gösteriliyor. Yani kilit ekranı görseli sahte olsa da, başta hava durumu olmak üzere birçok uygulamada kullanıcılar reklam görüyor. Tabi, bu reklamların Türkiye’de veya Avrupa’daki cihazlara gelip gelmeyeceği şu anda bilinmezliğini koruyor.

Uygulamalara neden reklam yerleştiriliyor? Bu konuda telefon üreticilerinin gerekçesi tahmin edilebiliyor. Giriş ve orta seviye telefonların üretim maliyeti her geçen gün artıyor ve bunun kullanıcıya minimum şekilde yansıması için kaybedilen kar marjının reklamlardan karşılanması hedefleniyor. Özetlemek gerekirse: hangi model olduğu fark etmeksizin Samsung telefonların kilit ekranında reklam görmeyeceğiz.

https://shiftdelete.net/samsung-telefonlar-reklam-gosterecek-mi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...