Apple WWDC 2020, YouTube üzerinden izlenebilecek

Share

Bilindiği gibi Apple, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği yazılım geliştiricileri konferansı olan WWDC20’yi bu yıl çevrimiçi olarak düzenleme kararı almıştı. Tarih bilgisinden sonra geri sayım da başlamıştı. Kısa bir süre önce de Apple, WWDC 2020 izlenmesi için gerekli olan bağlantıları paylaştı. Böylece Apple, ikinci defa farklı bir platformda daha canlı yayın yapacağını duyurmuş oldu.

22 Haziran 2020 ve 26 Haziran 2020 tarihleri arasında düzenlenecek Apple’ın geliştiriciler konferansı, YouTube üzerinden de izlenebilecek. Apple YouTube canlı yayın linki paylaşımı da yapmış durumda.

Apple YouTube yayınını, ikinci yayın aracı olarak kullanıyor olacak. Resmi web yayını için de şu bağlantı oluşturulmuş durumda: https://www.apple.com/apple-events/ Ek olarak Apple TV üzerinde yer alan Apple Events uygulamasından da canlı olarak takip edilebilecek.

Bu paylaşım ile Apple, tarihinde bir kez daha kendi platformları dışında YouTube üzerinden de Apple Special Event yayını yapacağını açıklamış oldu. Hatırlatmak gerekirse ilk canlı yayın, 2019 yılında düzenlenen iPhone 11 lansmanı olmuştu. Şimdi de WWDC 2020 için benzer bir durum söz konusu oluyor. Canlı yayının doğrudan Apple Park üzerinden yapılacağını da belirtmekte fayda var.

Apple’ın söz konusu bu etkinliğinde en çok yeni iPhone işletim sistemi sürürümü olan iOS 14 dikkatleri üzerine toplayacak gibi görünüyor. Bununla birlikte yeni macOS ve yeni iPadOS sürümlerinin de söz konusu bu etkinlikte duyurulması bekleniyor. Şu an için Apple’ın herhangi bir donanım duyurup duyurmayacağı ise merak konusu haline gelmiş durumda. Bu konuda çeşitli iddialar bulunsa da halen daha somut bilgiler mevcut değil.

https://shiftdelete.net/wwdc-2020-nereden-izlenecek-apple-paylasti

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...