Kimlik kartı, banka kartı ve ehliyet birleşiyor

Share

PTT’nin kimlik kartı ile ATM’den para çekme dönemini başlatmasından sonra birçok kişi tüm kartların, kimlik kartında birleşmesini istediğini dile getirmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sabah saatlerinde Kanal D’de katıldığı bir programda “Artık ehliyetimizi yanımızda taşımamız gerekmeyecek. Yakın zamanda Türkiye’ye bunu müjdeleyeceğiz.” diyerek sevindirici haberi verdi.

Banka kartı ve ehliyetinde kimlik kartına entegre edilebileceğini belirten Bakan Soylu bu sayede kullanıcıların tek bir kart taşımasının yeterli olacağını vurguladı. Ehliyet kimlik kartına yüklenecek ve bu sayede Jandarma – Polis tarafından yapılan bir kontrolde ehliyetin kontrol edilmesi için kimlik üzerindeki çipin görevli memurun elindeki cihaza okutulması yeterli olacak.

İçişleri Bakanı Soylu’nun konu hakkında yaptığı açıklama şu şekilde;

“Yeni kimlik kartımızla birlikte banka kartımız ve ehliyetimiz tek kartta birleşmiş olacak. Artık ehliyetimizi yanımızda taşımamız gerekmeyecek. Yakın zamanda Türkiye’ye bunu müjdeleyeceğiz. Ehliyeti bunun üzerine yükleyeceğiz. Ehliyeti jandarma-polis bakmak istediğinde çipe dokundurmuş olacak. Yeni kimlik kartımız SGK ve e-imza hizmeti de sunacak.”

https://shiftdelete.net/kimlik-karti-banka-karti-ve-ehliyet-birlesiyor

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...