Silifke’deki ‘Trump kayasına’ dünya basınından ilgi artıyor

Share

Mersin’in Silifke ilçesinde bir kayanın ABD Başkanı Donald Trump siluetini benzemesi sosyal medya ve yabancı basında da ilgi çekti.

Telegraph gazetesi sosyal medya hesabından Trump’a benzeyen kayanın fotoğrafıyla, “Türkiye’nin güneyindeki bu antik kaya, Başkan Donald Trump’a çarpıcı benzerliği nedeniyle ziyaretçileri cezbetti”mesajını paylaştı.

Silifke İlçesine bağlı Bükdeğirmeni Mahallesinde bulunan bir kayanın ABD Başkanı Donald Trump siluetini benzemesi bölgeye ziyaretçi çekti ve sosyal medyada ilgi uyandırdı.

Silifkeli Trump dünya basınında - 1

Yandan fotoğraflanan kayalık yapının ABD başkanı Trump’ın burnu, dudakları ve saçları ile benzerlik gösteriyor.

Silifkeli Trump dünya basınında - 2

Trump’ın siluetini benzeyen kaya dış basında da haber oldu.

Silifkeli Trump dünya basınında - 4

Telegraph gazetesi sosyal medya hesabından Trump’a benzeyen kayanın fotoğrafını paylaşarak, “Türkiye’nin güneyindeki bu antik kaya, Başkan Donald Trump’a çarpıcı benzerliği nedeniyle ziyaretçileri cezbetti”mesajını paylaştı.

Silifke’deki kaya, 4 ABD başkanının kabartma heykellerinin bulunduğu ABD’deki Rashmore Dağı’na da benzetildi.

Silifkeli Trump dünya basınında - 5

Rashmore Dağı’da George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt ve Abraham Lincoln’ün kabartma heykelleri bulunuyor. Heykeller 1936 yılında heykeltıraş John Gutzon Borglum’un ve oğlu tarafından 14 yılda yapıldı.

NTV

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...