Demir Kral – Julie Kagawa

Share

Periler Diyarı’na hoş geldiniz. Aklınıza küçük, tatlı yaratıklar geliyorsa tamamen yanılıyorsunuz. Bu periler hem sevimli hem de inanılmaz kötü. Sizi kandırana tüm şirinliklerini ortaya koyarlar ve gerçek yüzlerini anca sizi elde ettikten sonra gösterirler.

Hikâyemiz Meghan Chase adındaki bir kızın kardeşinin Periler Diyarı’na kaçırılması ile başlıyor. Genç kızın en büyük hayali ehliyet ve araba almak iken bir anda kendini bu yeni ve farklı dünyanın içinde bulur. Amacı kardeşini bulmakken periler dünyası ona kendi hakkındaki gerçekleri öğrenmesini sağlar.

Periler Diyarı var olduğundan beri birbirine düşman iki peri topluluğu; Yaz ve Kış Perileri… Meghan’ın diyara gelmesi ile beraber aralarındaki düşmanlık yeniden kızışır. Kış Prensi Ash’in varlığı bile Meghan için tehlikeli iken olayların içinde olması her ikisi için zorlu bir başlangıca neden olacaktır.

Yaz ve Kış Perileri ile onların diyarları! O kadar güzel bir anlatım ve tasvirdi ki okurken kendinizi bir masalın içindeymişsiniz gibi hissediyorsunuz. Bunda yazarın dilinin sade ve akıcı olması da etken. Kitapta en sevdiğim şeylerden biri Kelt, İrlanda ve İspanya mitolojisinde yer alan varlıkların hikaye içinde geçmesiydi. Bu varlıklar hakkında sayfa altında açıklamalar olması hoş bir ayrıntıydı.

Seri sırasıyla; Demir Kral, Demir Kız, Demir Kraliçe ve Demir Şövalye olmak üzere dört ana kitaptan oluşuyor. Demir Efsaneler kitabı ise ana seriye ait kısa hikayelerin anlatıldığı bir ara roman. Kitaplar çok sevilince yazar Unutulmuşların Çağrısı adında bir yan seri yazdı.

Bu seri, Meghan’ın bir zamanlar kaçırılan kardeşi Ethan Chase’i anlatıyor. Üç kitaptan oluşan serinin ilk kitabı Türkçe’ye çevrildi ve devamı büyük bir merakla bekleniyor…

Burçin Erbay

Burçin, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Biyoloji bölümünden mezun olduktan sonra, İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yaptı. Sevdiği yazarların kitapları çıkar çıkmaz kendini kitapçıda bulan ve onları okurken dış dünya ile bağlantısını kesen Burçin, 2012 yılında kendi kitap blogunu açtı. Hem okumayı hem de kitaplar hakkında yazmayı sevdiği için artık Serinletici'de!

You may also like...