2021 Volkswagen Tiguan tanıtıldı

Share

Avrupa pazarının en çok tercih edilen SUV modeli olan 2021 Volkswagen Tiguan, yüksek performans sunan R versiyonu ve hibrit versiyonu ile tanıtıldı. Volkswagen’in yeni tasarım dilinden uzaklaşmayan makyajlı Tiguan’ın donanımına ve tasarımına yakından bakalım.

2021 Volkswagen Tiguan tasarımı

Makyajlı Tiguan’ın tasarımındaki en çok dikkat çeken değişiklik ön tamponda olmuş diyebiliriz. Radyatör ızgarasında yer alan yeni Volkswagen logosu ile birlikte yenilenen LED matrix ön farlar Tiguan’ı Vokswagen’in yeni tasarım çizgilerinin arasında konumlandırmış. Kalınlaşan radyatör ızgarası ile daha geniş bir görünüm verilmiş makyajlı Tiguan’a.

Arka tarafta ise yeni Volkswagen logosunun altına yerleştirilmiş Tiguan yazısı ve yenilenmiş stoplar dikkat çeken değişiklikler arasında. Performanslı R versiyonda Tiguan yazısı yerine eklenen R logosu ve 4MOTION yazısı da yeniden tasarlanmış.

Daha önce Volkswagen Golf, Passat ve Touareg modellerinde gördüğümüz IQ.LIGHT – LED matrix farlar 2021 Volkswagen Tiguan SUV modelinde de yerini almış. Elegance ve R-line donanım paketinde LED “High” stop lambaları dinamik sinyal özelliğine de sahip olacak.

2021 Volkswagen Tiguan, yeni nesil MIB3 bilgi eğlence sistemine sahip. Direksiyon üzerindeki ve kumanda panelindeki tuşlar, yerini dokunmatik “touch slider” özelliğine sahip kontrollere bırakıyor. Buna ek olarak iklim kontrol fonksiyonları için de yeni bir dokunmtaik panel makyajlı Volkswagen Tiguan’da yerini alıyor. R-line donanım paketinde yer alan deri direksiyon ve aydınlatmalı USB Type-C bağlantı noktaları da yeni Tiguan SUV modelinde gördüğümüz değişiklikler arasında. Ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto özelliklerine sahip “App-Connect” uygulaması ile birlikte uygulamaların otomobile kablosuz entegre edilebilmesi de yeni özellikler arasında sayılabilir.

Makyajlı Volkswagen Tiguan motor seçenekleri

2021 Volkswagen Tiguan SUV modelinde kaput altında da birçok değişiklik gerçekleşti ve seçenekler arttırıldı. 2021 Volkswagen Tiguan, 1.5 litre hacmine sahip 130 PS ve 150 PS güç üreten iki farklı TSI motor ile tercih edilebiliyor. 150 PS güç üreten versiyonda 7 ileri DSG şanzıman sunulurken, 130 PS güç üreten versiyonda manuel vites kullanılıyor. Dizel tercih edenler için de 2.0 litrelik 150 PS güç üreten TDI motor seçeneği satışa sunulacak. İlk etapta ülkemize gelmesi beklenmeyen plug-in hibrit GTE paketinde 242 beygir güç ve 400 Nm tork üreten 1.4 litrelik hibrit ünite yer alıyor. Tamamen elektrikli 50 km menzile sahip hibrit model sadece elektrikle 130 km/s hıza ulaşabiliyor. Aynı şekilde ülkemize ilk etapta gelmeyecek performanslı Tiguan R seçeneğinde de 2.0 litrelik 320 beygir güç üreten TSI motor yer alacak.

Yeni Tiguan’ın, Life, Elegance ve R-Line yeni donanım versiyonları ile Türkiye’de yılın son çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

https://shiftdelete.net/2021-vw-tiguan-tanitildi

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...