iPhone 12 boyut karşılaştırması

Share

iPhone 12 sahibi olmak isteyen birçok kullanıcı, şimdiden “iPhone 12 ne kadar büyük?” sorusunu soruyor. 8 farklı iPhone modeli ile karşılaştırılan iPhone 12, büyüklüğü ile hangi modellerden daha çok yer kaplıyor?

Apple’ın ekran boyutu 5.4 inç, 6.1 inç ve 6.7 inç büyüklüğünde olmak üzere 3 farklı iPhone 12 modeli üzerinde çalıştığı biliniyor. Bu cihazların önümüzdeki sonbahar döneminde piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.

6.1 inç büyüklüğünde olan iPhone 12 modeli, iPhone 11 ile aynı ekran boyutuna ev sahipliği yapıyor. 5.4 inç ve 6.7 inç büyüklüğünde olan diğer 2 cihaz ise Apple’ın daha önce hiç üretmediği ekran boyutları olarak karşımıza çıkıyor.

iPhone 12 ne kadar büyük

Küçük ekranlı telefonları seven kullanıcılar, ekran boyutu 5.4 inç olan modeli tercih edebilirler. Zira kendisini ekran boyutu 4 inç olan ve 2016 yılında piyasaya sürülen iPhone SE modelinin ardılı olarak tanımlayabiliriz.

Telefonunu tek elle kullanmayı tercih eden kullanıcıları sevindiren bu modelin dışında 6.1 inçlik iPhone 12 ürününün iPhone 11 ve iPhone XR ile neredeyse aynı ekran büyüklüğüne sahip olduğunu belirtelim.

iPhone 12 büyüklüğü

iPhone 11 ve iPhone XR ikilisi 5.94 inç büyüklüğünde olan bir ekran ile hizmet veriyor. Görsellere bir göz attığımızda 6.7 inçlik modelin iPhone 11 Pro Max’ten bile büyük bir ekran eşliğinde üretileceğini anlıyoruz.

Bunların dışında Apple’ın iPhone 12 için acele etmesi, birçok kişinin aklında soru işaretleri bırakıyor. Tedarikçilere daha hızlı üretim yapmak adına baskı yapan ABD’li teknoloji şirketinin nasıl bir sonuca ulaşacağını hep birlikte göreceğiz.

https://shiftdelete.net/iphone-12-ne-kadar-buyuk-iste-iphone-12-buyuklugu

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...